Mor el xef francès Jöel Robuchon, número u en estels Michelín

Ha mort als 73 anys com a conseqüència d'un càncer

El xef francès Joël Robuchon, propietari de restaurants en tres continents que acumulaven una trentena d'estels Michelin, ha mort aquest dilluns en la seva residència de Ginebra (Suïssa) a causa d'un càncer de pàncrees, segons ha informat el diari Le Figaro.

Robuchon, que tenia 73 anys, va ser qualificat el “xef del segle” per la guia de cuina ‘Gault et Millau’en 1990, posseïa restaurants en ciutats com París, Mònaco, Hong Kong, Las Vegas, Tòquio o Bangkok, i era considerat com un dels pares de la nova cuina internacional.

En 1990 va rebre el títol al millor cuiner del segle per Gault Millau

Robuchon va tenir un especial vincle amb Espanya, i va residir a Calp, a la província d'Alacant. El puré de patates o el pastís de tòfona van ser alguns dels plats més populars del xef, que va néixer el 1945 en una família humil de la ciutat de Poitiers i va estudiar en un seminari fins que, amb 15 anys, va començar a treballar com a aprenent de cuiner.

A l'abril de 2016, alguns dels millors xefs espanyols, com Ferran Adrià, Joan Roca, Daniel Humm o Quique Dacosta, van participar a Marbella (Màlaga) en un homenatge a Joël Robuchon, on van cuinar algunes de les més conegudes receptes del francès.