Lliurament del Premis PIMES

Durant l'acte de lliurament dels Premis Pimes, el cap de l'Executiu ha agraït a PIMEC haver "defensat sempre el teixit productiu català i fugir de discursos catastrofistes"

El president Torra lliura el guardó a la mitjana empresa més competitiva. Autor: Rubén Moreno
 
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha denunciat aquesta nit la “utilització de l’economia com a instrument de coacció i pressió per fer fracassar una idea pacífica i democràtica com la de la independència de Catalunya”. I ha destacat, en aquest sentit, “les pressions a les grans empreses per moure les seves seus, les retirades de dipòsits el decret per facilitar el moviment de seus i la seva deslocalització”.
 
El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules durant l’acte de lliurament dels Premis Pimes, que atorga la PIMEC. Durant la seva intervenció ha assenyalat que l’objectiu d’aquestes actuacions per part de l’Estat “era evident: Provocar un efecte crida que, acompanyat per una magnificació de l’impacte real, generés una sensació d’inestabilitat”. I s’ha preguntat si “no hauria estat més fàcil fer una proposta engrescadora  en lloc d’atacar l’economia catalana, que és una part molt important de l’economia de tot l’estat?”.
 
Davant del miler d’empresaris que han assistit a l’acte, que ha tingut lloc al Saló Oval del MNAC, el president ha agraït a PIMEC haver “defensat sempre el teixit productiu català i fugir de discursos catastrofistes”. I ha posat en relleu que,“davant d’aquesta allau que vol fer veure que la situació econòmica a Catalunya era catastròfica, vull enviar un missatge de responsabilitat, basat en xifres i dades: l’economia catalana va bé”.
 
En aquest sentit, ha posat en relleu que Catalunya compta amb un teixit empresarial de gairebé 620.000 empreses; que lidera el nombre d’empreses amb seu social a l’Estat, amb el 18,5% del total; que té un creixement interanual del 3,1% el segon trimestre del 2018 o que les exportacions catalanes van superar el 2017 per primera vegada els 70.000 milions d'euros. 
 
El cap de l’Executiu ha tancat el seu discurs assenyalant que “tenim el dret de viure millor i a poder fer les coses millor, quelcom que en el marc actual no podem fer”. “No anem contra ningú”, ha subratllat, i ha afegit que “portarem sempre al nostre costat la bandera del diàleg”. “Som part d’un marc europeu, mediterrani i global. “La nostra mirada no entén de fronteres, sinó que vol treballar d’igual a igual amb tots els països del món, sense imposicions ni intimidacions”, ha assegurat.
 
 
Premis Pimes
 
En aquesta 31a edició dels Premis Pimes, que ha tingut lloc a la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya, han estat distingits: Pere Relats, amb la Medalla de Reconeixement empresarial; Els Matins de TV3, amb el Premi al Millor Treball Periodístic; Enric Calvo, a títol pòstum, amb el reconeixement en el comerç; Anna Mendoza, amb el reconeixement a la segona oportunitat empresarial (amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”; NGNY Devices, SL, amb el Premi PIMEC Jove; Industrias TAPLA, amb el Premi Fundació PIMEC als Valors d’empresa; Clos Galena, amb el Premi a la Qualitat Lingüística en el món empresarial (amb la col·laboració del Departament de Cultura); Sorbos, amb el Premi a la Microempresa més competitiva; SAT Apícola El Perelló - Mel Muria, amb el Premi a la Petita Empresa més competitiva, i Voxel Group, amb el Premi a la Mitjana Empresa més competitiva.
 
El sopar en el decurs del qual s’han lliurat els guardons ha tingut un caràcter solidari, i les aportacions que facin els assistents es destinaran al programa emppersona de la Fundació PIMEC, que dona suport als empresaris i empresàries, i a les persones autònomes que s’han quedat sense negoci i sense feina i busquen una segona oportunitat.