S'engega la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents. Castelldefels és una de les ciutats escollides

 

La Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents ha estat presentada per la ministra Reyes Maroto

Gairebé 70 destinacions integren la Xarxa, que el seu objectiu és avançar en la transformació digital per aconseguir un model de gestió turística intel·ligent

Fomentarà la col·laboració interterritorial en l'àmbit públic, així com la col·laboració públic-privada, per mantenir la posició de lideratge

Per CATALUNYA participem els Ajuntaments de Castelldefells, Lloret de Mar i Salou, així com la Vall d’Arán.

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha presentat avui la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI), que neix amb gairebé setanta destinacions localitzades en les disset Comunitats Autònomes.

L'acte ha comptat amb la presència d'Isabel Oliver, secretària d'Estat de Turisme; Francisco Polo, secretari d'Estat per a l'Avanç Digital, del Ministeri d'Economia i Empresa; el president de SEGITTUR, Enrique Martínez; i el secretari general de la FEMP, Carlos Daniel Casessis. 
Reyes Maroto ha destacat que la Xarxa és “una aposta per un element clau de l'estratègia nacional de Destinacions Turístiques Intel·ligents per donar suport a la conversió de les destinacions, afavorir la cohesió, l'intercanvi de bones pràctiques i l'aprofitament de sinergies entre les destinacions i el sector. Tot això es durà a terme en un marc d'estreta col·laboració amb les Comunitats Autònomes”.

La Xarxa està formada per gairebé setanta ajuntaments i entitats o comarcals que han estat objecte d'un informe diagnòstic i un pla d'acció per a la seva conversió en DTI, i que han engegat iniciatives vinculades amb el turisme intel·ligent gràcies a les ajudes tant de Red.es com de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat.

Objectius de la Xarxa

* Reforçar la coordinació i la integració de les perspectives dels gestors públics de cada destinació, la indústria turística, el comerç minorista, la indústria tecnològica, els operadors, els proveïdors de serveis, els residents i els turistes. Per a això, la Xarxa tindrà una Oficina Tècnica que, a través de SEGITTUR, prestarà servei a les destinacions acompanyant-los en el procés, a fi d'identificar solucions per avançar en la transformació digital.

* Foment de la col·laboració, l'assessorament, la cerca de finançament i solucions tecnològiques i d'estratègia; la recerca i difusió de coneixement que doni resposta a les necessitats de les destinacions i el desenvolupament d'una metodologia comuna de diagnòstic i planificació de les destinacions intel·ligents.