9a Fira "Mercat de Mercats" : Programa Aula de Mercat

Entre els dies 19 i 21 d’octubre l’Avinguda de la Catedral s’omplirà de gastronomia i productes de mercats amb motiu de la celebració de la 9a fira Mercat de Mercats. Aquesta edició arriba amb més producte fresc, més consells i més propostes, i amb una clara aposta per l’alimentació sostenible i de proximitat.

Les novetats d’enguany aposten per donar a conèixer tot allò que el món de la gastronomia i el comerç pot fer per al medi ambient. A més, per primera vegada a Mercat de Mercats, comptarem amb la presència dels mercats no alimentaris de la ciutat: el Mercat dels Encants - Fira de Bellcaire, els Encants de Sant Antoni i el Dominical de Sant Antoni.

Com sempre, gaudirem d'una zona de degustació on paradistes i restauradors ens prepararan les millors tapes que ens puguem imaginar. També com cada any, diferents comerciants provinents dels mercats de la ciutat traslladaran les seves parades a la fira perquè en coneguem els seus productes.

Pel que fa l’horari, obrint portes divendres a les 12h, i dissabte i diumenge a les 11h,  la fira funcionarà fins les 21:30h divendres, fins les 22h dissabte i fins les 21h diumenge per tal de permetre que els visitants puguin gaudir durant tota la jornada de l’esdeveniment.

A més de les activitats gastronòmiques hi haurà també temps per a les activitats lúdiques i, també hi trobarem de nou l'espai familiar on els infants de 0 a 6 anys podran gaudir de diverses activitats i conèixer el programa educatiu dels Mercats de Barcelona.

Entre les activitats  lúdiques, que són d'accés lliure tot i amb places són limitades, cal destacar la presència, Divendres 19 d'octubre, de les 13.00 - 13.30. de l'activitat "Remenja'mmm: l'art de cuinar i no llençar menjar", amb participació del Vicepresident de la FIHRT, President del Gremi d'Hostaleria de Viladecans i xef restaurant Cal Mingo (Viladecans),  Mingo Morilla, que es trobarà acompayat de la Mariona Ortiz i la Marta Beltran, del Projecte Remenja'mm, del que la FIHRT n'és un ferm defensor. Seguidament, serà el torn de 14.00h a14.30h de Sergi de Meià, xef Restaurant Sergi de Meià (Barcelona), i President de la Fundació Institut Català de la Cuina i la Cultura Gastronòmica., que ens instroduïrà en la història de la tradició catalana en proximitat radical.