El tercer congrés català de la cuina passa per Cambrils

Cambrils Park Business & Events ha acollit aquest dilluns al matí la primera acció al territori del Camp de Tarragona en el marc del 3r Congrés català de la cuina. Aquest esdeveniment "tracta de promoure, reforçar i consolidar la cuina catalana a escala mundial, i definir el mapa d’actors en la cuina i la gastronomia; sempre posant en relleu que la formació és el més important per tal de poder oferir un servei de qualitat turística", segons fonts de l'organització. 

Per aquest motiu, la jornada s'ha adreçat a alumnes d’escoles d’hoteleria i turisme; alumnes universitaris vinculats en la comunicació, el turisme i la gastronomia; i professionals del sector gastronòmic i turístic. El congrés s’ha celebrat al Centre de convencions de Cambrils Park Business & Events, iniciant-se amb un parlament d’inauguració per part del periodista de 'TV3' Xavier Grasset, qui també ha estat el moderador de l’acte.

Així, durant la primera part han intervingut els 15 ponents convidats fent aportacions professionals i personals de la seva experiència en el sector. Després d’una petita pausa, s’ha celebrat una taula rodona moderada per Xavier Grasset. Els 15 ponents són cuiners, cuineres i professionals exalumnes de centres educatius d’FP i universitats, els quals han aportat la seva visió de la Cuina Catalana, sigui des del vessant de cuiner, sigui des de la vessant de responsable de sala; la situació actual i expectatives de futur que hi ha, i quines són les necessitats del sector per tal de mantenir la qualitat.

La jornada ha comptat amb cuiners amb Estrella Michelín com l’Eduard Xatruch, del Restaurant Disfruta de Barcelona; el Vicent Guimerà, del Restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona; l’Oriol Ivern, del Restaurant Hispo de Barcelona; o la Montse Abellà, del Restaurant Santceloni de Madrid. També hi ha hagut presència de cuiners amb un paper destacat a la zona de Terres de l'Ebre, com Laia Baladé, del Restaurant de Les Cases d'Alcanar, Restaurant Casa Ramon, de Tarragona com el Jaume Solé, Xef Executiu de PortAventura World; o joves promeses de la cuina com el Mohamed Quauch, del Restaurant El Terrat de Tarragona; o el Ferran Cerro, del FCrestaurant de Reus.

També ha tingut presència el món del vi amb el Raúl Vega de les Bodegues de Santo Tomás provinents de l’Ensenada Baixa Califòrnia; o l’Elisenda Villalta, de l’Espai de Millora Enogastronomia-Patronat de Turisme Costa Daurada Diputació de Tarragona.