Cloenda de les "XV TROBADES GASTRONÒMIQUES" del Baix Llobregat

El Gremi d'Hostaleria tanca les activitats anuals amb les "XV Trobades Gastronòmiques" fent lliurament dels reconeixements de l'any.

La tradicional cita gastronòmica de Castelldefels es va celebrar el passat 5 de novembre amb un sopar al Restaurant Casanova Beach Club. La vetllada va incloure els lliuraments dels reconeixements gastronòmics que cada any atorga el Gremi d'Hostaleria de Castelldefels.

L'acte s'ha dut a terme amb la col·laboració del xef Oriol Castro, guanyador de dos estrelles Michelin i copropietari dels restaurants Compartir i Gaudir Barcelona que va oferir una enriquidora ponència recolzada per vídeos de l'elaboració d'alguns dels seus exquisits plats.

Després del magnífic sopar van ser desvetllats els guanyadors dels Premis de l'any. El lliurament va comptar amb la participació del xef Oriol Castro, el president del Gremi, Manuel Ángel Ortiz i l'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda.

Hem celebrat la 11a Ruta de la Tapa. Una oferta que després d'onze anys l'hi segueix posant més difícil al jurat. Aquest any com a novetat es va introduir la copa o còctel especial.

Premis als establiments guanyadors de la Ruta de la Tapa 2018: 
• Premi a la millor copa o còctel especial: BAR Bonfi - Flor de Ajenjo 
• 3r Premi tapa 2018: TZATZATZU FOODS Torrezno de Sòria amb patata trufada i ou poché, xips de remolatxa i perles de tòfona. 
• 2n Premi tapa 2018: La Canija Missió a ... Mart 
• 1er Premi tapa 2018: CASANOVA BEACH CLUB - Cua, tòfona i avellana 
• Millor tapa de la Ruta 2018: L'charleta Ceviche sobre alga nori cruixent

A continuació es va donar el nom dels guanyadors dels diferents premis del Passaport Gastronòmic Gourmet: 
• Premi al millor menú de 20 € - Restaurant La Torradeta 
• Premi al millor menú de 25 € - Restaurant Escola d'Hostaleria 
• Premi al millor menú de 30 € - Restaurant Racó de Galícia 
• Premi al millor menú de 35 € - Restaurant La Canija 
Premi: Cuiner de l'any 2018 de Castelldefels 
• Eladio Fernández Álvarez (Restaurant Les Delícies)

Premi: "Excel·lència" per la seva trajectòria professional 
• Antonio Ponce Fernández (Restaurant El Elefant)

Aquest any hem dut a terme la "30a Mostra de Cuina" un dels referents gastronòmics de la nostra ciutat, de manera que la nombrosa assistència de públic va poder degustar les diferents propostes dels principals restauradors i xefs de la ciutat que a la tarda va ser amenitzada amb música. Com a novetat es va dur a terme una desfilada de moda i un monòleg de la mà de Txabi Franquesa. Als participants en ella se'ls va fer entrega d'una litografia del quadre representatiu, obra de Luis Monguillen. Com a agraïment per la seva col·laboració amb el quadre representatiu de la Mostra de Cuina, se li va lliurar un trofeu al pintor que va ser recollit pel seu amic el fotògraf Ramon Josa.
Com fermall final se li va fer entrega d'un llibre de Castelldefels per part de l'ajuntament de Castelldefels i d'un trofeu per part del Gremi, com a agraïment per la seva participació en les "Trobades Gastronòmiques", a l'xef Oriol Castro.