23 equipaments del Berguedà, acreditats com a nous punts d'informació turística

El diputat de turisme de la Diputació de Barcelona, Miquel Sàmper, ha lliurat, avui a Gironella, els distintius que reconeixen 23 establiments o serveis del Berguedà com a nous punts d’informació turística, i que se sumen als 27 que ja existien a la comarca i als 400 existents a la demarcació de Barcelona. A l’acte també ha participat l’alcalde de Gironella, David Font, i el president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara.

L’objectiu del projecte, impulsat per la Diputació de Barcelona, és dotar a les comarques d’un major nombre de punts d’informació turística (ja siguin entitats públiques o equipaments/serveis turístics privats) que ajudin a complementar el servei d’atenció al turista/visitant i dotar a aquests nous equipaments de les eines per informar, orientar i acompanyar-lo en la seva estada.

La iniciativa pretén ser un punt de suport per millorar la qualitat de la informació turística que s’ofereix en el territori i amb la voluntat de crear una xarxa d’informació turística públicoprivada. Així mateix, l’acreditació com a punt d’informació turística permet no només el reconeixement formal de la tasca d’informar i assessorar que molts dels establiments i serveis turístics ja estan duent a terme, sinó ser coneixedors de l’oferta i els serveis turístics d’arreu de la comarca, podent-se convertir no només en punts d’informació, sinó també de prescriptors del seu propi territori.

Aquest 2018, s’han realitzat noves edicions a l’Alt Penedès (11), el Bages (31), el Baix Llobregat (22), el Berguedà (23), el Garraf (14), el Maresme (12) i el Vallès Occidental (15). I es mantenen els grups de renovació a totes les comarques. Es preveu tancar el 2018 amb un total de 400 equipaments/serveis adherits al projecte.