Campanya per fomentar el reciclatge de vidre en bars i restaurants de Granollers

Uns informadors d’Ecovidrio visitaran els més de 300 establiments del sector de l’hostaleria que hi ha a la ciutat.

Ecovidrio posarà en marxa dilluns que ve una campanya informativa orientada a bars, restaurants i empreses de càtering de Granollers per fomentar el reciclatge de vidre. Es calcula que el 50% dels envasos de vidre que es fan servir a les ciutats estan generats per aquest tipus d’establiments.

A Granollers, els informadors visitaran els 324 locals d’aquest sector. Els donaran un cubell gratuït per facilitar la recollida del vidre al local i el transport fins als contenidors. Al mateix temps, els tècnics verificaran la situació dels contenidors de vidre, determinaran possibles nous usuaris o la necessitat de situar nous contenidors adaptats a grans productors de vidre en més punts de la ciutat. També s’actualitzarà el cens d’aquests locals.

Obligació de separar els residus

La Llei de Residus de Catalunya i l’ordenança dels espais d’ús públic i civisme de l’Ajuntament de Granollers preveuen l’obligatorietat de separar correctament els residus que tenen els establiments públics. Si no ho compleixen, poden ser sancionats amb multes de fins a 750 euros. L’any 2020, els grans productes hauran de recollir de forma selectiva almenys el 50% dels residus que generin.