La consellera Artadi aposta pels Jocs Olímpics d'hivern perquè "és una gran oportunitat pel Pirineu" i "Pirineu és futur"

Artadi ha assegurat que "és el moment que hi hagi tota una revolució en el Pirineu"

El conseller Calvet també aposta perquè Catalunya organitzi els Jocs Olímpics d’Hivern el 2030 “per fer créixer les comarques de muntanya”

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha presidit la presentació de la Temporada d’Hivern 2018-2019, juntament amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras.
 
Artadi ha destacat que “el Pirineu s’ha convertit, en els darrers anys, en una creixent atracció de visitants de qualitat i d’oferta turística”. Per això, la consellera ha apostat pels Jocs Olímpics d’Hivern pel 2030 perquè “és una gran oportunitat pel Pirineu” perquè “tenim unes estacions d’esquí que estan preparades per acollir grans competicions. I que a més a més, els usuaris ja les situen com les millors d’Europa”. Artadi ha destacat que aquest fet es produeix en un moment on “els valors i les prioritats de la gent han canviat. És el moment que hi hagi tota una revolució en el Pirineu i tot un projecte de futur. I que puguem dir amb força: Pirineus és futur. Necessitem un catalitzador. I aquest catalitzador poden ser aquests jocs olímpics”.
 
En aquest sentit, la consellera ha recordat que “les darreres dades de turisme mostren que les úniques tres marques turístiques del nostre país que pugen amb força són Lleida, Pirineu i Vall d’Aran”. I ha relacionat aquest fet amb el model turístic català que “va cap a la descentralització, la desestacionalització, cap al turisme de qualitat i cap a nous mercats”. I ha destacat que des del Govern de Catalunya “estem fermament compromesos amb aquesta obligació, amb tot el país, que les oportunitats siguin a tot arreu. No té cap sentit estar pensant només en Barcelona o les platges com a destinació turística o projecte de dinamització de l’economia”. Perquè “és la tradició, és la projecció cap al futur que ens ha de permetre equilibrar, promocionar i potenciar tot el territori”.
 
La portaveu del Govern ha desitjat que la Temporada d’Hivern 2018-2019 sigui tan bona com aquest inici perquè “és generació d’activitat econòmica i de llocs de treball”. I ha acabat agraint a les entitats, als clubs, als centres excursionistes, a la Federació Catalana d’Esports d’Hivern i als esportistes la seva gran feina de promoció dels Pirineus i dels esports d’hivern.
 
Per la seva banda, el conseller Calvet ha posat en valor l’impacte econòmic que té l’esquí en les comarques de muntanya. I ha encoratjat el sector a buscar activitats alternatives que desestacionalitzin el turisme a les estacions d’esquí.  El titular de Territori i Sostenibilitat s’ha referit també a la candidatura de Catalunya per organitzar els Jocs Olímpics d’Hivern el 2030. “Entre tots bastirem una candidatura potent que reforci les nostres virtuts, que faci créixer les comarques de muntanya, que doni oportunitats a la gent i a les empreses. I tot plegat des del respecte per l’entorn i sent conscients que el canvi climàtic ja ens provoca alteracions arreu, també a les estacions d’esquí”.
 
I, el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha explicat que, en la reunió prèvia de la Taula de Treball Permanent Pirineus-Barcelona, s’ha anunciat que “es posarà en marxar l’oficina olímpica del projecte Pirineus-Barcelona per als Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern de l’any 2030”. A més a més, s’ha determinat que la direcció de l’oficina recaurà en la Comissió Delegada, integrada per membres de la Taula. I els treballs tècnics els farà Ferrocarrils de la Generalitat.