Jornades tècniques sobre FP Dual per a gremis i associacions

Dimarts passat va tenir lloc a PIMEC, la 1a acció derivada de l'informe sobre present i futur de la FP amb participació de diversos gremis i associacions de Catalunya.

Els participants van qüestionar-se en aquestes Jornades formatives sobre la FPDual, si aquesta és una bona opció pel seu sector

La Jornada va comptar amb el recolzament de  @DualizaBankia , el SOC i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat

Pimec ofereix un cicle de dues jornades tècniques pensades per a formar professionals dels gremis i associacions que donin a conèixer als seus associats o a empreses del seu àmbit territorial o econòmic el funcionament, model i característiques de la Formació Professional Dual, i per facilitar-los el procés de generació, desenvolupament i implantació de projectes de FP Dual.

Aquestes jornades tècniques s’adrecen a responsables de formació de gremis i associacions empresarials, sectorials o clústers, amb interès en la promoció de projectes de Formació Professional Dual en el seu sector.

En aquesta ocasió, van participar representants del Gremi de Perruqueries, del Gremi de la Fusta, del Gremi del Peix, del Gremi de Forners i Pastissers, del Gremi d'Abastament d'Aigua, de Gremis de Instal.ladors, i el representant de la FIHRT, entre d'altres.

Primera jornada – 6 de novembre, de 9.00 h a 14.00 h

Durada: 5 hores

  • La figura de l’assessor tècnic. Per què una assessoria tècnica de la FP Dual?
  • Formació Professional en l’àmbit educatiu i ocupacional.
  • La FP Dual: punt de partida, evolució, característiques, normativa, agents participants, avantatges per als diferents actors i possibles reticències a considerar.
  • La FP Dual a Catalunya: normativa, evolució i aspectes fonamentals.
  • Activitats amb les empreses: preparació, trobada i realització de projectes.
  • Taller pràctic.