PassMuseum, la clau per gaudir cinc experiències d'art i gastronomia

PassMuseum, un passaport per visitar els museus del Vallès Oriental, que ens obre les portes a noves aventures. Una peça única, atractiva, assequible, interactiva, lúdica i educativa que estimularà els vostres sentits.

Avui, dilluns dia 3 de desembre, al Museu Abelló de Mollet del Vallès, s’ha presentat el PassMuseum, un passaport que t’obrirà les portes del món de la cultura a través de cinc museus; un àlbum amb el qual es podrà col·leccionar les obres d’art més destacades i, sobretot, una eina que permetrà gaudir de cinc experiències d’art i gastronomia per només 25 € cada una i obtenir un regal especial.

Aprofitant l’Any del Turisme Cultural, declarat per l’Agència Catalana de Turisme, alguns dels museus de la comarca han estat treballant en una proposta conjunta d’experiències, que engresqui a grans i a petits a descobrir el patrimoni cultural que atresora el Vallès Oriental. El PassMuseum combina visites guiades al Museu Thermalia de Caldes de Montbui; al Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu, al Museu de Granollers, al Museu Abelló de Mollet del Vallès i al Museu de Montmeló; amb degustacions gastronòmiques i activitats de descoberta de l’entorn. L’objectiu del PassMuseum és apropar als visitants tota la riquesa cultural i patrimonial del territori.

El Vallès Oriental és una terra amb història, una terra de museus que s’escampen arreu del territori per descobrir-nos episodis d’un passat que compartim. A les seves vitrines hi trobareu exposades peces arqueològiquesde col·leccionistaobres de grans artistes que estimaven aquesta terra i hi van deixar una part important del seu llegat com Pablo Picasso, Manolo Hugué o Joan Abelló. També una de les farmàcies rurals més antigues d’Europa, jardins de plantes remeieres i moltes coses més!

Us proposem que dediqueu una estona a passejar per les seves sales i que us deixeu sorprendre pels segles d’història que preserven les seves parets i comenteu la vostra experiència entorn de l’àpat que fareu en un bon restaurant.

Museu Thermalia de Caldes de Montbui
Sota la denominació de Thermalia, Museu de Caldes de Montbui s’engloben diversos edificis i col·leccions que resumeixen els trets històrics bàsics de la població: unes termes romanes, una capella romànica, un edifici gòtic civil i una casa pairal del segle XVIII, instal·lacions agrupades en tres seus diferenciades.

Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu
El Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu s'articula al voltant del llegat de Tomàs Balvey i Bas (1865-1954), l'últim membre d'una nissaga d'apotecaris de Cardedeu, que va mostrar sempre un gran interès per recollir i divulgar la història de Cardedeu, des dels grans esdeveniments fins als detalls de la vida quotidiana. El discurs del Museu es planteja a l'entorn de la farmàcia i el seu farmacèutic, tot centrant-se en el món de la salut i el benestar.

Museu de Granollers
El Museu de Granollers, creat l'any 1932, té un fons d'art, arqueologia i etnografia, i una programació estable d'exposicions temporals i d'art contemporani, situat al bell mig de la ciutat. L'Adoberia d'en Ginebreda és el centre d'interpretació històrica del Granollers medieval i està situat a la plaça de l'església. Va ser descoberta l'any 2005 i és una de les adoberies més ben conservades de Catalunya.

Museu Abelló i Casa del Pintor de Mollet del Vallès
Museu municipal d’art sorgit de la donació que el pintor i col·leccionista Joan Abelló va fer a la seva ciutat. Es troba en un edifici modernista remodelat i inaugurat l’any 1999 i acull una de les col·leccions més importants de pintura i escultura catalana des de finals del segle XIX fins als anys setanta. És un dels catorze museus que forma la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya.

La Casa del Pintor és un museu atípic. Situat a la casa on va néixer Abelló i que va anar ampliant amb l’annexió de fins a onze habitatges, submergeix el visitant en l’univers de l’Abelló col·leccionista a través de passadissos, escales, pisos i soterranis.

Des de fa uns anys, el Museu Abelló també gestiona el Menhir de Mollet, situat al Jardí literari de Can Mulà.

Museu de Montmeló
El Museu Municipal de Montmeló, que ocupa una antiga casa senyorial, és un museu local d'història i arqueologia. El museu presenta una exposició permanent que, sota el títol de Montmeló, camins i anys, presenta l’evolució històrica del municipi en el context del Vallès i de Catalunya. Mons Observans és un assentament romà construït al darrer terç del segle II aC dalt d'un petit turó de 120 m d'altitud sobre el nivell del mar entre els municipis de Montmeló i Montornès del Vallès, declarat Bé Cultural d’Interès Nacial l’any 2007. El jaciment romà de Can Tacó és un dels més representatius del procés de romanització de les terres catalanes.