LA FUNDACIÓ ALÍCIA, PRESENT A LA BIENNAL CIUTAT I CIÈNCIA DE BARCELONA

La Fundació reuneix, el dia 8 de febrer a la Pedrera, experts en nutrició, antropologia i comunicació per debatre i reflexionar sobre com pot la ciència ajudar-nos a menjar millor. L’activitat s’emmarca en els actes que la Biennal Ciutat i Ciència programa a Barcelona del 7 a l’11 de febrer

Alimentació saludable i sostenible. Què en sap la ciència? Què ens expliquen i per què no en fem cas?. Amb aquest títol, la Fundació Alícia planteja reflexionar sobre temes com les eines que fa servir la recerca per generar coneixement científic en l’àmbit de l’alimentació i de quina manera, aquesta, ens ajuda a menjar millor; com arriba tot aquest coneixement i com el gestionem i quin paper hi juguen els mitjans de comunicació i les xarxes socials? Entre altres incògnites.

La taula rodona ens ha de servir, també, per prendre consciència i reflexionar sobre el fet que, tot i tenir accés a recomanacions clares compartides per les societats mèdiques i científiques i per les agències de salut, la societat no sembla aplicar-les. La pregunta queda a l’aire: Perquè no les tenim més en compte?

La taula rodona se celebrarà el divendres, 8 de febrer a les 18.00h a l’auditori de La Pedrera, hi comptarà amb la participació de la Dra. Elena Roura, responsable científica de la Fundació Alícia, el Dr. Jesús Contreras, catedràtic emèrit en antropologia i la periodista científica Cristina Sáez, i serà moderada pel director de la Fundació Alícia, Toni Massanés. L'activitat és oberta i gratuïta. 

La taula rodona Alimentació saludable i sostenible, no és l’única activitat en la qual participa la Fundació Alícia (FCLP). L’equipament també serà present a l’ideató sobre alimentació que es durà a terme el dijous, 7 de febrer. Es tracta d’una jornada de treball amb un grup de 100 estudiants que col·laboraran per resoldre diversos reptes sobre alimentació i vida saludable.
 
Més informació de la Biennal, aquí