Inaugurat el Centre d'Interpretació de la Malvasia - CIM

El Corral de la Vila, acull el nou Centre d’Interpretació de la Malvasia - CIM

El nou espai posa en valor el patrimoni de la Malvasia de Sitges i es podrà visitar els divendres, dissabtes i diumenges

El Centre d’Interpretació de la Malvasia (CIM) inicia el seu camí. El nou i esperat espai dedicat a aquesta varietat de vi dolç –amb un fort vincle emocional i patrimonial amb Sitges– obre les seves portes amb la voluntat d’esdevenir un punt de trobada per als amants del vi i de la cultura autòctona amb projecció de futur.

Fa més de quinze anys que a Sitges s’estava treballant per aconseguir aquesta fita. Gràcies a l’energia, els esforços i, sobretot, l’estima que s'ha dedicat durant tots aquests anys, el projecte ja és una realitat i la Fundació Hospital Sant Joan Baptista de Sitges, ha pogut inaugurar el nou Centre d’Interpretació de la Malvasia - CIM, fet que ha volgut compartir amb tots els sitgetans i les sitgetanes amb les portes obertes que s'ofereixen el dissabte 13 d'abril a les 12h, al Corral de la Vila, Plaça Joan Duran i Ferret s/n, on en acabar, s'oferirà una degustació dels productes de la Fundació Hospital de Sant Joan Baptista.

 

S'ha recuperat l'ús de l’antic Corral de la Vila, on el CIM podrà oferir un recorregut pel nostre passat vitivinícola sitgetà, enfocat des de diferents recursos museístics, per tal que l’usuari descobreixi per si mateix, d’una manera interactiva i dinàmica, el valor patrimonial d’aquest vi.

La Malvasia de Sitges és molt més que un vi dolç. El seu valor patrimonial, vertebrador de l’imaginari col·lectiu de la nostra identitat, conflueix amb una identitat local projectada cap al territori i cap al món. El seu vincle amb Sitges forma part de l’ADN de la vila i se situa en la vitrina dels emblemes més significatius del poble. L’obertura del Centre d’Interpretació de la Malvasia (CIM), impulsat per l’Hospital de Sant Joan Baptista, recull tota aquesta riquesa en un conjunt d’espais que formen part de la mateixa unitat arquitectònica i que actualment estan integrats a les dependències de l’Hospital. La vinculació amb l’entorn és tal que, fins i tot, el nom que s’ha conservat és Corral de la Vila – Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges, amb el doble objectiu de reivindicar un espai patrimonial de la vila i de manifestar la seva proximitat.

Patrimonialment, el Corral de la Vila també és un element a posar en valor, ja que és l’única mostra d’arquitectura tradicional popular d’època moderna i representa l’activitat econòmica i ramadera de Sitges, la qual va tenir una activitat ja residual en mans privades fins fa poc més de 50 anys.

 

A partir d’ara, el Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges esdevé un nou espai de referència en escenaris culturals i ser un nou espai d'oferta cultural i museística de Sitges.

ENLLAÇ A LA GALERIA DE FOTOS DEL CENTRE D' INTERPRETACIÓ DE LA MALVASIA SITGES

 

Visites:

Visita autònoma pel CIM 5€ (no guiada)

Acabada amb una degustació. S'estima que la visita completa es realitza amb 90 minuts aproximadament.

 

Visita guiada amb  horaris estables 10€

Consta d'una visita guiada pel complex de l'Hospital Sant Joan Baptista de Sitges, i una visita guiada pel CIM. Acabada amb una degustació. La duració total d'aquesta visita és d'aproximadament 50 minuts.

 

Visita guiada amb reserva prèvia 20€

Consta d'una visita guiada pel complex de l'Hospital Sant Joan Baptista de Sitges, i una visita guiada pel CIM. Acabada amb un tast guiat dels productes del Celler de l'Hospital. La duració total d'aquesta visita és de 120 minuts aproximadament. En acabar el tast guiat, temps lliure pel CIM.

 

Horaris

Divendres de 16h a 19h

Dissabte d'11h a 14:30h i de 16h a 19h

Diumenges d'11 a 14:30h