Els germans Roca de ‘El Celler de Can Roca' han presentat a la UPC-ESEIAAT el curs “Ciències Sensorials i Creativitat en la Gastronomia”

Els tres germans Roca, propietaris del  millor restaurant del món ‘El Celler de Can Roca’, han presentat el curs “Ciències Sensorials i Creativitat en la Gastronomia”(obriu en una finestra nova) a la sala d’actes de l’edifici històric de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya·BarcelonaTech (UPC) (c/Colom 1. Terrassa).

Joan, Josep i Jordi Roca, han compartit amb els assistents la seva visió i experiència en el camp de la creació d’experiències sensorials innovadores emmarcades en la gastronomia. El curs, en col·laboració amb la UPC-ESEIAAT, dotarà d’eines i coneixements als assistents per a la creació de noves experiències sensorials aplicables no només a la gastronomia, sinó també a d’altres àmbits. Els germans Roca van presentar l’any 2013 El Somni, la primera òpera gastronòmica multisensorial mai performada, i han col·laborat en els darrers anys en diversos estudis de recerca sobre la sensorialitat que compartiran amb els assistents a la presentació.

Restauració, gastronomia i alimentació; educació docència i pedagogia i finalment la salut són els tres àmbits en els que es distribueix el programa del curs “Ciencias sensoriales y creatividad en la gastronomia” que ofereix ‘El Celler de Can Roca’ a tota persona interessada en el coneixement dels processos de la percepció en el camp dels aromes aplicats a l'alimentació, la gastronomia i a professionals amb inquietuds creatives i innovadores aplicades a la cuina

El curs amb la UPC dotarà d’eines i coneixements per a la creació de noves experiències sensorials aplicables no només a la gastronomia, sinó també a d’altres àmbits. Restauració, pedagogia i salut són els tres pilars del curs que s’impartirà al mateix Celler de Can Roca, a Girona.

El curs ‘Ciències sensorials i creativitat en la gastronomia’ consta de 165 hores, 20 places i té un cost de 3500 euros. Les sessions es faran d’octubre a març. Està dirigit a tota persona interessada en el coneixement dels processos de percepció de les aromes, aplicades tant a l’alimentació com en altres camps.

El Celler de Can Roca ha confiat la coordinació acadèmica del curs a l’ESEIAAT que ha estat dissenyat, pel doctor otorrinolaringòleg Josep de Haro, pel professor de l’ESEIAAT i enginyer químic Josep M.Guadayol  i per l’especialista en aromes Francesc Montejo. El professor Guadayol, a més, impartirà el mòdul “Anàlisi d’aromes”.