Quins sectors estan involucrats en el malbaratament dels aliments?

Al Palau Macaya compartirem solucions que s'estan duent a terme i en plantejarem de noves per a cada actor de la cadena alimentària. Dilluns vinent és l'últim dia!

Aquest cicle pretén abordar el problema del malbaratament alimentari i obrir el debat social, tenint en compte les tres dimensions fonamentals (social, econòmica i mediambiental).

El cicle reunirà professionals de les diferents etapes de la cadena alimentària per oferir una visió global de la problemàtica, generar debat, identificar reptes, propostes i bones pràctiques ja en funcionament que es podrien adaptar i replicar.

Reduir el malbaratament, alimentar el planeta

CONFERÈNCIA

Palau Macaya. Dilluns 17 de juny de 2019, a les 10 h.

Aquesta sessió plenària, oberta al públic, té com a objectiu difondre i posar en comú les conclusions sectorials de les tres primeres sessions. Constarà d’una conferència inaugural d’Andrea Calori, que centrarà la reflexió sobre l’alimentació a les ciutats i el malbaratament, i tot seguit s’exposaran les conclusions de les sessions a porta tancada i es generarà un debat obert. Es tracta d’integrar els reptes, els potencials i les experiències compartides des de diferents baules de la cadena alimentària i posar en relleu que es tracta de reptes col·lectius i que les solucions requereixen la participació de tots els actors implicats en la producció, la transformació i la distribució d’aliments. És una sessió oberta al públic, ja que també pretén sensibilitzar la població general sobre la seva part de responsabilitat en el malbaratament alimentari i la forma de consum, i generar debat sobre aquesta qüestió.

Traducció simultània de l’anglès al català.

A càrrec de:

  • Andrea Calori, president de l’EStà.

  • Albert Alberich, director general de Formació i Treball (FiT).

  • Restaurant internacional (pendent de confirmar).

  • Representant del sector primari (pendent de confirmar).

  • Anna Badia, responsable de sostenibilitat de Veritas.

Modera:

  • Lluís Serra Majem, catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública i president de Nutrició sense Fronteres.

  •