Autònoms PIMEC acompanyarà els professionals i empresaris per concretar finançaments a través d'ICF-Avalis

Miquel Camps ha fet un balanç del primer semestre de 2019 després de l’assemblea anual de l’entitat i ha anunciat el nomenament de presidents d’Autònoms PIMEC a cada territori principal: Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, tot descentralitzant la gestió de l’Associació.

“Autònoms PIMEC acompanyarà els professionals autònoms i empresaris per concretar finançament a través d’ICF-Avalis”. Així ho ha explicat avui el president d’Autònoms PIMEC, Miquel Camps, en una roda de premsa a la seu de la patronal a Barcelona, on també ha anunciat el nomenament d'un president d’Autònoms PIMEC per cada territori principal: Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, tot descentralitzant la gestió de l’Associació. D’altra banda, ha fet saber als assistents que aquest 21 d’octubre de 2019 l’entitat celebrarà a l’Espai Joan Miró de Barcelona la 1a Nit de l'autònom amb una entrega de premis en reconeixement dels professionals d’aquest col·lectiu, i per tant per dignificar el seu treball.

Miquel Camps ha fet un balanç del primer semestre de 2019 després de l’assemblea anual de l’entitat, on s’ha parlat de l’evolució del col·lectiu, de les polítiques i les activitats en relació al treball autònom i dels plantejaments estratègics d’Autònoms PIMEC 2019-2020: “Estem en un moment dolç pel treball autònom a Catalunya, però cal recordar algunes de les causes que suposen un fracàs en l’inici o el desenvolupament de la seva activitat com la morositat, el finançament, la detecció dels falsos autònoms, i la burocràcia administrativa”. A més, ha destacat que “només el 20% d’emprenedors que fracassen ho tornen a intentar mentre que als Estats Units d’Amèrica el percentatge de segones oportunitats és del 80%, i això ve derivat del marc legislatiu, no de la falta de talent emprenedor”.

A Autònoms PIMEC no defallirem i seguirem treballant per millorar la situació dels 552.212 professionals d’aquest col·lectiu a Catalunya; no permetrem que es perdi el seu talent”, ha afegit després de posar com a exemple que l’entitat, a través dels seus cursos, ha format un total de 7.000 autònoms davant les necessitats de la digitalització, entre altres qüestions. I ha declarat que impulsaran “encara més” la formació continua de tot el col·lectiu.

En resposta a la pregunta d’un periodista sobre l’estat de la relació amb ATA, Miquel Camps ha dit que el conveni amb aquesta entitat era de col·laboració i que consistia en cedir la representativitat d’Autònoms PIMEC acreditada per la Generalitat de Catalunya, de 144.000 autònoms. “El conveni també especificava que ATA no feia socis a Catalunya i, per tant, ens sorprèn que ara presumeixi de socis”, ha manifestat després d’assegurar que els col·lectius i gremis d’Autònoms PIMEC segueixen creient fermament en el seu model i que no han mostrat cap interès en l’arribada d’ATA: “Seguim creixent perquè els representem i defensem com hem fet sempre, reclamant  sancions a la morositat, millorant la seva competitivitat, fent créixer els seus negocis, etc.”. I ha afegit que no té gaire sentit que ATA s’hagi incorporat a la CEOE-Foment quan les grans empreses són les que paguen pitjor, tot afectant la supervivència de pimes i autònoms.