Food Meets Science i The Best Chef Awards es celebraran a Barcelona

Food Meets Science 2019 s'organitzarà el 23 de setembre a l'Antiga Fàbrica de Cervesa Damm, a Barcelona. Una trobada entre ciència i cuina al qual estan convidats rellevants professionals de cada sector. L'endemà se celebrarà la tercera edició de The Best Chef Awards en la Universitat de Barcelona, coincidint amb la Mercé, la festa major de la Ciutat Comtal.

La trobada interdisciplinària Food Meets Sciencie 2019, recolzat per The Best Chef, pretén donar resposta a què ocorre en el nostre cervell quan mengem o quina influència té aquest òrgan sobre les nostres decisions a l'hora d'alimentar-nos.

Per a aconseguir-ho, aquesta iniciativa reunirà diversos professionals tant de l'àmbit de la ciència de l'alimentació com a cuiners per a debatre sobre la diferència entre aroma i sabor; de com interactuen el sabor i l'olor, de per què ens agraden uns aliments i ens disgusten uns altres o de si la genètica intervé en l'experiència gastronòmica, entre altres temes.

En aquesta edició intervindran: Charles Spence, professor i creador del terme Gastrofísica i cap del Laboratori de Recerca Crossmodal de la Universitat d'Oxford; Nicola Pirastu, representant de la Universitat d'Edimburg i Paul Smeets del Centre Mèdic de la Universitat d'Utrecht. En quant als xefs es comptarà amb la presència de : Grant Achatz, d'Alinea (Chicago); Modest Amaro, d'Atelier Amaro (Varsòvia); Pia Leon, de Kjolle (Lima), Vladimir Mukhin, de White Rabbit (Moscou), Davide Oldani, de D’O’ Davide Oldani (Milà) i Joan Roca, del Celler de Can Roca (Girona).

The Best Chef Awards

L'endemà, dia 24, se celebrarà la tercera edició de The Best Chef Awards a la Universitat de Barcelona.

Entre els cent finalistes de The Best Chef Awards (els noms del qual es van donar a conèixer fa unes setmanes i poden consultar-se en la seva pàgina web), onze són del nostre país: Albert Adrià, Andoni Luis Aduriz, Elena Arzak, Josean Alija, Eneko Atxa, Martin Berasategui, Quique Dacosta, Dani García, David Muñoz, Joan Roca i Gaudir (s'estrenen en la llista).

Els guardons s'inscriuen en nou categories: Millor Xef Top 100, Millor Xef Ciutat Gourmet, Millor Xef Rising Star, Millor Xef Fol-Lovers, Millor Xef Pastisser, Millor Xef FoodArt, Xef de Nova Entrada, Xef votat per Chef Award i Chef Legend Award.

Més informació a https://www.thebestchefawards.com/