L'assetjament sexual i per raó de sexe a l'entorn laboral afecta més de 20.000 dones anualment

El conseller Chakir el Homrani ha inaugurat aquest matí la jornada “Setge a l’assetjament”, on ha afirmat que “la primera manera d’acabar amb aquesta xacra és denunciar-ho i dir-ho en veu alta. No ens podem enganyar com a societat ni amagar-lo”

jornada

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha inaugurat aquest matí a Barcelona la jornada “Setge a l’assetjament. Prevenció i actuació davant de l’assetjament sexual i per raó de sexe a l’entorn laboral”, on participen més de 300 persones.

El Homrani ha asseverat que “l’assetjament sexual i per raó de sexe a la feina forma part de la violència masclista. El nostre Departament està 100% compromès amb la tolerància zero amb la violència masclista, amb l’assetjament sexual a l’àmbit laboral i amb qualsevol forma de discriminació i desigualtat. Perquè la discriminació genera desigualtat, i la desigualtat genera més discriminació”.

El conseller s’ha referit a les dades de l’Enquesta de Violència Masclista a Catalunya (2016), segons la qual l’11,9% dels casos de violència contra les dones, per part de no parelles, succeeix a l’àmbit laboral. Això suposaria que més de 20.300 dones van patir assetjament sexual i per raó de sexe a la feina només aquell any.

“Això només és la punta de l’iceberg”, ha explicat. “Són dades molt preocupants que mostren que l'assetjament sexual es dona de manera molt important i generalitzada, i que és molt present en l'entorn laboral. Els homes que assetgen no pertanyen a una ètnia concreta, ni a una classe social, ni  a una edat, el que tenen és una masculinitat malentesa. D'igual manera, el perfil de les dones que pateixen assetjament és molt divers, i pot passar en qualsevol àmbit i en qualsevol nivell de responsabilitat”. El Homrani ha destacat sectors on la violència masclista i l’assetjament estan molt invisibilitzats, com el treball de la llar i les cures, amb moltes dones migrades i en situació d’irregularitat administrativa, el que suposa més vulnerabilitat.

El conseller també ha afirmat davant de les participants a les jornades que “la primera manera d’acabar amb l’assetjament sexual és denunciar-lo i dir-ho en veu alta. No ens podem enganyar com a societat ni amagar-lo. Tots els avenços que hem fet com a societat no serveixen de res si no podem acabar amb aquesta xacra i és una responsabilitat de l’administració acompanyar les dones que tenen la valentia fer una passa endavant i de denunciar, no podem dubtar d’elles ni revictimitzar-les”.

La jornada “Setge a l’Assetjament”, que s’allargarà fins al migdia, també compta amb les intervencions de la professora de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de Barcelona i experta en gènere i treball, Raquel Serrano, i del catedràtic de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de Vigo i expert en treball precari i perfils vulnerables, Jaime Cabeza. En el transcurs de la jornada es duen a terme també dues taules sobre l’abordatge i l’actuació davant de l’assetjament i “veus des de l’experiència”, liderades per reconeguts experts en la matèria.

Per últim, tindran lloc dues conferències: “Nosaltres no mentim”, a càrrec de la periodista, escriptora i creadora del hashtag #Cuéntalo, Cristina Fallarás, i “La sexualitat masculina com a problema polític”, a càrrec d’Octavio Salazar, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Còrdova. La cloenda anirà a càrrec de la Directora General d’Igualtat, Mireia Mata.

 

Protocol de prevenció de l’assetjament sexual i per raó de sexe a l’entorn laboral

La Llei d’igualtat obliga totes les empreses i organitzacions a prevenir l’assetjament i actuar davant els casos que es puguin produir. Aquesta obligació s’estén a totes les empreses, independentment de la seva dimensió i sector d’activitat. Per llei, totes les empreses estan obligades a disposar d’un protocol d’assetjament sexual i per raó de sexe a l’àmbit laboral. El protocol d’actuació i prevenció acordat entre la direcció de l’empresa i la representació legal de les persones treballadores constitueix l’instrument clau per a abordar i tractar el problema i per crear entorns exempts de violència de gènere.

Dins del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, la Direcció General d’Igualtat ofereix informació i assessorament personalitzat a les organitzacions i empreses per elaborar i posar en marxa un protocol de prevenció de l’assetjament sexual i per raó de sexe, així com consultes sobre situacions i casos pràctics. D’altra banda, la Direcció General d’Igualtat té una programació anual estable de formació presencial i en línia sobre l’elaboració del protocol, així com tallers presencials especialitzats per a sectors i col·lectius professionals (delegats i delegades sindicals i representants de les persones treballadores, organitzacions empresarials, entitats de l’àmbit dels serveis socials, ens locals, etc.).

En el marc de la Comissió d’Igualtat i Temps de Treball del Consell de Relacions Laborals també s’elaboren materials i eines de suport per prevenir i abordar aquests tipus d’assetjaments a les organitzacions. Consultar les eines aquí:

https://treball.gencat.cat/ca/detalls/article/Eines-per-a-la-prevencio-i-abordatge-de-lassetjament-sexual-i-per-rao-de-sexe-a-lempresa