"XVI TROBADES GASTRONÒMIQUES" DE CASTELLDEFELS I BAIX LLOBREGAT

"Intentem transmetre amb els nostres plats i amb l'entorn les mateixes emocions que ens dóna el nostre treball" segons el Xef Paolo Casagrande.

Un any més, es celebra el sopar anual de cloenda de les activitats, en aquesta ocasió amb un sopar al restaurant Embarcador de l'Hotel Playafels • La vetllada es durà a terme el proper diumenge 24 de novembre i en ella es farà el lliurament dels reconeixements gastronòmics que cada any atorga el Gremi d'Hostaleria.

El Gremi d'Hostaleria de Castelldefels i Baix Llobregat tanca l'any gastronòmic amb una conferència a càrrec de xef Paolo Casagrande, de al Restaurant Lasarte i Oria.

Italià de naixement i gran apassionat dels fogons des de molt aviat, Paolo Casagrande va estudiar al Alfredo Beltrame Hostaleria School a Vittorio (Veneto), al nord d'Itàlia. Des de ben jove es va obrir camí treballant en nombrosos restaurants a Itàlia per descobrir noves tècniques, la disciplina i la creativitat en el món de la cuina. 

Va perfeccionar les seves habilitats culinàries en prestigiosos restaurants d'alta cuina a Milà, Londres, París, amb xefs de renom internacional com Alain Soliveres.

El 2003, Paolo Casagrande va recalar al Restaurant Martín Berasategui de Lasarte (Guipúscoa). El seu bon fer i la seva gran capacitat de treball fan que Martín li situï a el front de l'reconegut MB restaurant al Ritz-Carlton, Abama (Illes Canàries) on aconsegueix la primera estrella Michelin per al Restaurant.

El 2012, Paolo Casagrande torna a unir-se a Martín Berasategui. La complicitat i la confiança mútua, existent entre tots dos, fa que Martín ho situï a l'capdavant dels fogons al restaurant Lasarte de Barcelona, ​​guardonat amb la tercera estrella a la Guia Michelin des 2017.

Des de Febrer de 2016, Paolo està a el front, sota la direcció de Berasategui, de tot el projecte gastronòmic de Monument Hotel, el nou hotel de Gran Luxe, que acull el Restaurant Lasarte (3 *** Michelin), Oria Restaurant (1 * Michelin).

La seva carrera s'ha caracteritzat per la profunditat del seu compromís, la coherència, la constància, l'esforç i la passió per la cuina.

Segons Paolo "La cuina de l'Lasarte és una cuina de producte. El que busquem constantment és oferir les millors matèries primes de mercat amb un toc divertit, de vegades atrevit i molt fresc. Intentem transmetre, amb els nostres plats i amb l'entorn, les mateixes emocions que ens dóna el nostre treball ".

El president de l'Gremi, el Sr. Manuel Ángel Ortiz Chumillas, ha comentat "aquesta trobada és un bon moment per intercanviar idees i fer propostes per l'any vinent. Esperem que serveixi també per unir més a el sector en defensa dels drets de tots ".

La vetllada inclou, a més, el lliurament dels premis i reconeixements atorgats pel Gremi:

  • Lliurament de les litografies de l'cartell representatiu de la XXXI Mostra de Cuina
  • Premis als establiments guanyadors de la Ruta de la Tapa 2019
  • Elecció de l'Cuiner de l'any 2019 de Castelldefels
  • Premis "Excel·lència" a la trajectòria professional
  • Premis dedicació a l'hostaleria

En definitiva, les "Trobades" són la cita anual de l'hostaleria, amb 15 edicions ja celebrades a Castelldefels, ciutat amb més de 500 establiments gastronòmics i on la restauració és la indústria més important del municipi. Adjuntem programa complet.