Guia de pràctiques correctes d'higiene per a l'aprofitament segur del menjar en la donació d'aliments

La donació d’aliments o redistribució alimentària forma part, d’una banda, de l’estratègia per reduir el malbaratament alimentari i d’altra de la solidaritat de la nostra societat davant la situació de crisi dels darrers temps. L’aprofitament dels aliments s’emmarca dins dels objectius de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, que té entre altres objectius acabar amb la fam i assegurar l’accés a l’alimentació.

Perquè aquests excedents alimentaris es puguin aprofitar de debò, cal manipular-los de manera segura i posar tots els mitjans que tinguem a l’abast per reduir el risc d’intoxicacions. Aquesta Guia de Pràctiques Correctes d’Higiene per a l’aprofitament segur del menjar en la donació d’aliments vol ser una eina perquè els excedents alimentaris consumibles que no es comerciatzen arribin a les persones beneficiàries, a través de les entitats socials, en les millors condicions possibles. Substitueix a la versió de 2013, la  GPCH per a l’aprofitament segur del menjar en els sectors de la restauració i comerç minorista, respecte a la qual actualitza i amplia continguts, incorpora noves casuístiques en la donació i dedica un espai destacat a les dates de consum ja que un percentatge considerable de la població no entén el significat de les dates que hi figuren als envasos, la qual cosa és determinant per a la gestió del malbaratament alimentari.

Descarregueu-vos-la aquí