Els millors utensilis per a cuinar

Espàtules, cullerots, culleres, paletes i altres utensilis s'han usat tota la vida per a cuinar, i encara que el disseny no ha canviat massa, sí han anat apareixent diferents materials a més de la tradicional fusta. Però és millor cuinar amb una paleta de silicona o amb una de fusta? SAIA ens ho explica

Utensilis de fusta

Ens agraden molt perquè són els de tota la vida, els de l'àvia, els que ens porten records de llar i a més són molt bonics. Però lamentablement la fusta és porosa i això fa que els microorganismes es quedin a l'interior i sigui molt més difícil desinfectar-la, podent proliferar bacteris com la salmonel·la.

Per aquest motiu és fàcil que es produeixi una contaminació creuada (contaminació d'un aliment que estava en bon estat amb bacteris que s'han quedat en l'utensili). Això fa que a penes s'usi fusta en els fogons de restaurants i alta cuina.

Utensilis de silicona

Una silicona de bona qualitat aguanta la calor a altíssimes temperatures, per la qual cosa no tendeix a doblegar-se ni a deteriorar-se com altres materials com el niló. Els dissenys dels utensilis de silicona solen ser moderns i amb multitud de colors. També és un material perfecte per a alguns utensilis com les espàtules o llengües, ja que la seva flexibilitat permet accedir a tots els racons d'un recipient i, a més, són molt fàcils de netejar.

Però sens dubte, l'avantatge principal de la silicona és que no és porosa i el seu material llis fa molt més difícil que els bacteris es quedin en la seva superfície i puguin contaminar altres aliments. Per aquest motiu la silicona és la millor opció i la que s'està instaurant per seguretat alimentària en les cuines.

I com netejar els utensilis de cuina?

Rentar els utensilis res més utilitzar-los i no deixar-los hores bruts en l'aigüera és essencial perquè no apareguin bacteris.

També ho és canviar el fregall amb freqüència.

Si tenim rentavaixella és la millor opció ja que a més de rentar amb sabó també desinfecta per la calor.

Es pot llegir l'article complet aquí