Un projecte que proposa un material alternatiu al plàstic guanya la 10a edició del Generació d'Idees

Cellupack ha estat elegit el projecte més innovador del Programa Generació d’Idees sobre smart food del Parc de Recerca UAB.

El projecte Cellupack ha estat el guanyador de la 10ª edició del Programa Generació d’Idees sobre smart food. Aquest programa vol fomentar l’esperit emprenedor, la cultura de la innovació i ajuda el personal investigador i doctorand de tots els àmbits científics del campus UAB a trobar la millor aplicació a la seva recerca.

Avançant-se a la normativa europea que el 2021 prohibirà els productes de plàstic d’un sol ús, Cellupack vol desenvolupar un material substitutiu que és biodegradable, soluble en aigua i comestible, que no té gust ni olor. Aquest material permet la fabricació a gran escala i és molt versàtil, es pot utilitzar per construir diferents tipus d’envasos d’un sol ús. També fomenta l’economia circular mitjançant la seva dissolució i posterior regeneració i reutilització, amb un mínim consum d’energia.

L’equip Cellupack està format per un investigador de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM), Michele Dei, una enginyera en Nanotecnologia i doctorand de l’Institut de Ciències dels Materials (ICMAB), Camilla Dore, i una Tecnòloga d’Aliments, Elena Jacas.

Per elegir el millor projecte s’ha comptat amb un jurat format per la cap del Servei d'Innovació Agroalimentària del Departament d’Agricultura, Maria Josep Ribot; el coordinador d’R+D+Ii de la Federació Catalana de Cooperatives Agràries de Catalunya, Màrius Simon; el director de projectes d’alimentació del Grup Carinsa, Alfons Perote; el catedràtic del departament de Ciència Animal i dels Aliments, Buenaventura Guarnis, i la gestora de Projectes d'R+D+I d'ACCIÓ, Cristina Peña.

El Programa Generació d'Idees vol crear sinergies entre personal investigador, entitats i empreses. Aquesta 10a edició, que ha estat patrocinada pel Consell Social de la UAB, el Barcelona Sincrotró Park i l’empresa Andrés Pintaluba; també s’ha emmarcat dins el projecte europeu Higher.

Font: UAB