La FIHRT preveu una bona campanya de Nadal

  • La Federació  augura ocupacions del 80-90% al turisme rural i als hotels familiars, 40-50% als hotels de negocis.

  • Per Cap d’Any, la mitja d’ocupació és de més del 90%.

  • Cada cop hi ha més demanda d’àpats familiars per Nadal, Sant Esteve, Cap d’Any, Any Nou i Reis, i ratllen la plena ocupació a la restauració.

  • La gent també opta cada cop més per encarregar els àpats festius per no cuinar a casa, i els restaurants, s'hi esmercen i diversifiquen el seu negoci

Augurem una ocupació del 80-90% a les cases rurals del Bages, Osona Solsonès, Vallès Occidental i Vallès Oriental, així com a Deltebre i Camarles en els dies senyalats. Al litoral, on només hi ha entre un 30 i un 40% dels hotels oberts, esperen una ocupació aquesta setmana d'entre el 30-40%. Sitges, Vilanova i la Geltrú i Castelldefels han tingut una ocupació hotelera aquests dies del 30-40% Per Cap d'Any, en canvi, preveuen una ocupació d'entre el 90 i el 95%.

Les comarques d'interior i de muntanya seran les que tindran una major ocupació aquest Nadal. La FIHRT preveu que al Solsonès, al Bages, a Osona i el Moianès i al Vallès Occidental i Oriental, s s'arribi al 80%-90%.

El hotels associats als nostres Gremis ofereixen per aquestes dates paquets especials, el més habitual amb el sopar de Cap d'Any, allotjament i esmorzar. D'altres, a més, ofereixen fins a tres o quatre nits amb esmorzar i el sopar la nit del 31 de desembre o sopar, allotjament, esmorzar i ball.

Els empresaris del sector creuen que les xifres seran similars a les de l'any passat, tot i que a la costa podrien ser més baixes a l'espera de reserves de darrera hora.

La majoria de les estades per aquestes dates són d'entre dues i tres nits i els dies amb major ocupació seran el divendres 27 i el dimarts 31 de desembre.

Pel que fa al perfil del turista majoritari, seran parelles i famílies catalanes, principalment de la ciutat de Barcelona i rodalies, tot i que al Pirineu s'esperen turistes d'altres comarques de la província.  Cal destacar la presència important al nostre Territori de families franceses i italianes que venen a passar aquí el Cap d’Any, i el turisme asiàtic no fa festa aquests dies. Al no ser tradicions seves, continúen viatjant com ho fan la resta de l’any.

Bons auguris a la restauració

El sector de la restauració augura també una bona ocupació per aquestes dates i espera més reserves els dies 28 i 31 de desembre i l'1 de gener.

Pel que fa als preus, els menús de Nadal i de Sant Esteve que ofereixen oscil·len entre els 25 i els 50 euros per persona. El dia de Cap d'Any se situen entre els 80 i els 100 euros.