Aula de la Tòfona

Reserva de places al punt d’informació del Trufforum. Preu: 5€/persona i tast (places limitades)

Sala pels bocafins on tocar, olorar, tastar i aprendre els secrets de la tòfona. Programa de tasts guiats de productes agroalimentaris trufats i de tallers pràctics per descobrir el diamant de la cuina.

Dissabte 25

De les 11.00 a les 12.00 h
Coneixem l’olor de la Tòfona? 
Dra. Consol Blanch i Dra. Míriam Torres (UVic), Carles Ibañez  (Lucta) i Albert Hueso (LaNunu) ens ensenyaran a identificar  els matisos de l’olor de la tòfona. Un taller pràctic, de caràcter  científic i divulgatiu, amb l’objectiu de conèixer, identificar i saber  descriure a què fan olor les tòfones.

De les 13.00 a les 14.00 h
Viu l’experiència del turisme de la tòfona i l’enoturisme
La tòfona també fomenta el turisme a partir de la recerca d’un  producte que està en alça, tant al mercat com als restaurants. 
Dídac Espasa, de Tòfona de la Conca, explicarà què suposa  aquesta activitat per al territori i us farà partícips d’aquesta  experiència.

De les 17.00 a les 18.00 h
Trucs i consells per cuinar amb tòfona a casa
El cuiner Ignasi Camps, de Ca l’Ignasi, és un expert a l’hora  d’esprémer al màxim la tòfona a la cuina. Demostrarà com ho fa  al seu restaurant de Cantonigròs i aportarà idees pràctiques i  econòmiques per seguir el seu exemple a casa. 

De les 19.00 a les 20.00 h
Xocolata, Tòfona i cava
La xocolata i les elaboracions d’en Raul Cegarra, el Xocolater  de Taradell, la tòfona i els vins i caves de Panadès Alemany, són  productes que per sí sols agraden a qualsevol. Durant aquesta  sessió es durà a terme una degustació guiada per tal de descobrir  les seves potencialitats de forma conjunta.

 

Diumenge 26

De les 10.30 a les 11.30 h
Formatges trufats del món acompanyats de Parxet
La tòfona és un producte que combina especialment bé amb determinants formatges, sobretot els cremosos. I d’això n’és un expert en Bruno Cabral, membre del jurat dels World Cheese Awards 2019. Durant aquesta sessió es maridaran per contrast amb diferents referències de vins i caves de Parxet.

De les 12.30 a les 13.30 h
Recorregut pels productes trufats amb maridatge
La tòfona és un producte que permet crear-ne de nous en combinació amb d’altres ingredients. Aquesta sessió mostrarà  un ampli ventall de productes trufats i suggerirà com maridar-los correctament amb Raventós Codorniu.