Deltacat.cat entrevista responsables de FECOTUR, l'Associació de Celíacs de Catalunya i el Gerent de la FIHRT per parlar de la Jornada de Cuina sense gluten del proper dilluns

El proper 20 de gener tindrà lloc a Deltebre una Jornada sobre Cuian sense gluten, adreçada als professionals de la restauració i l'alimentació.

Es calcula que a Catalunya hi ha a prop de 75.000 celíacs i 450.000 sensibles al gluten no celíaques (intolerants a aquesta proteïna), és a dir un 7% de la població catalana ha de seguir una dieta sense gluten estricta. T’imagines l’oportunitat de negoci que estàs deixant escapar per no tenir en compte aquest col·lectiu a l’hora de dissenyar les teves cartes o menús? I no només deixes de tenir com a client a la persona celíaca – intolerant al gluten, també a les seves famílies, amics, companys de feina, etc, en un país en què gairebé tot gira entorn una taula: una celebració, una reunió de negocis, o simplement una trobada entre amics.

En aquest context creixent de la malaltia, que és diagnostica a un ritme anual del 15%, la FIHRT i l’Associació Celíacs de Catalunya van engegar al gener de 2016 una campanya de sensibilització i conscienciació als restauradors associats als Gremis membres de la FIHRT, amb l’objectiu d’incrementar el nombre d’establiments de restauració que ofereixen plats o menús adaptats a les necessitats d’aquest col·lectiu. I comencem amb la Jornada gratuïta Restauració Sense Gluten: una oportunitat per fer créixer el teu negoci.

Amb la incorporació de FECOTUR, el Col.lectiu Gastronòmic d'Alcanar i Les CAses, ADELA Associació d?Empresaris de l'Ampolla, i l'Ass. Comerç i Serveis de Camarles i Lligallos,  des de la FIHRT s'ha preparat, conjuntament amb l'Associació de Celíacs de Catalunya, una Jornada en què explicarem què has de fer i com ho has de fer per introduir a la teva carta menús sense gluten. Una formació de sols un parell d'hores, impartida pels responsables del departament tècnic de l'Associació de Celíacs de Catalunya, serà suficient perquè t’adonis que fer-ho és senzill.