El Gerent del Gremi d'Hostaleria de Sitges parla de les expectatives del 2020 a Canal Blau

Alejandro Eguía, Gerent del Gremi d'Hostaleria de Sitges, ha manifestat durant l'entrevista que les expectatives per aquest 2020, a priori, són bones, però cal tenir en compte la sostenibilitat del sector.

El Gerent del Gremi ho ha fet en l'espai de la FEGP a Canal Blau

Destaca la necessitat de controlar els allotjaments HUTs  irregulars, i de que les activitats siguin cada cop més sosteniobles, posant molt de interès en la necessitat d'obtenir acreditacions com el Biosphere.

El turisme és transversal i és un desemvolupador econòmic, però no hem d'oblidar la funció social del Turisme, destacant la feina que realitza el Club de Tast de Sitges i la Ruta del Xató.

També ha fet palesa la problemàtica amb la formació en el sector, i les opcions de futur dels treballadors. El Turisme és un sector a l'alça que requereix gent formada. 

El tema formatiu depèn enormement del tamany de l'empresa. No és el mateix parlar de micropimes que de grans empreses. Cal planificació i habilitar hores per formar-se.

Ha deixat palès que no és el Gremi el que ha desvirtuat el sector, i ha fet esment al sector periodistic com un clar exemple. El repte és donar sortida i respostes al sector tur´sitic, que és molt dinàmic i que dona moltes oportunitats. Però cal formació..i els Gremis oferim una bona formació.