1a Jornada de Turisme Sostenible de Sitges

La jornada se celebrarà aquest dijous, 30 de gener, a la Sínia Restaurant i està destinada a les empreses i entitats turístiques de la comarca del Garraf i dels municipis dels Parcs del Garraf, Olèrdola i Foix que vulguin apostar per un turisme sostenible i ja estiguin o vulguin implantar millores sostenibles dins de la seva empresa. L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, tancarà la jornada de sensibilització organitzada Node Garraf, la Xarxa de Parcs Naturals i Turisme de la Diputació de Barcelona.

Sitges acollirà aquest dijous 30 de gener la 1a Jornada de Turisme Sostenible a La Sínia Restaurant. Aquesta iniciativa de sensibilització se celebrarà de 9.30 a 12.30 hores i està destinada  a empreses i entitats que vulguin apostar per un turisme sostenible i ja estiguin o vulguin començar a implantar millores sostenibles dins la seva empresa.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, tancarà la jornada que comptarà amb la intervenció de responsables dels dos programes que actualment treballen per la sostenibilitat turística al territori La Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) i el Compromís per la Sostenibilitat Biosphere.  

Durant la jornada es comptarà amb la ponència ‘Impactes i conseqüències ambientals del turisme a càrrec d’Andrea Torres de Pure Clean Earth i la conferència ‘Els Beneficis de les certificacions de Qualitat turística sostenible’ a càrrec de Josep Capellà de la consultoria de turisme i desenvolupament local DCB.

Al llarg de la jornada també es podrà escoltar el testimoni de dues empreses de la comarca adherides a la certificació Biosphere i a La Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). Aquests testimonis permetran conèixer de primera mà les experiències turístiques en relació a la implantació d’aquestes certificacions. 

La 1a Jornada de Turisme Sostenible està organitzada per Node Garraf, la Xarxa de Parcs Naturals i Turisme de la Diputació de Barcelona.