Solucions de control de temperatura. L'ús d'abaltidors

Gràcies al poder de refrigeració que ofereix l’abaltidor, podrem allargar la vida de molts productes alimentaris, evitant que apareguin bacteris i respectant totes les normes d’higiene i seguretat. A aquest article veurem les principals funcions i avantatges que ens ofereix aquest innovador producte industrial.

Què és un abaltidor de temperatura?

Un abaltidor de temperatura és un equipament professional fabricat per conservar els aliments amb la textura i jugositat òptimes i que s’utilitza, de forma general, a les cuines industrials.

Actualment, els seus dissenys avançats i la capacitat tan efectiva de congelar, reduir o mantenir la temperatura dels aliments, fa que moltes empreses del sector de l’hostaleria apostin per aquest producte i que s’hagi tornat un element indispensable a les cuines professionals.

Quines funcions ofereix un abaltidor de temperatura industrial?

En un abaltidor industrial podrem seleccionar el tipus de funció que volem realitzar, escollint entre varies opcions. Per un costat, l’abaltidor de temperatura industrial és capaç de refrigerar de forma veloç, amb una reducció de fins a 3 graus de temperatura en noranta minuts, qualsevol aliment que estigui cuit a 80 o 90ºC.

També actúa de nevera, mantenint els aliments a temperatura perfecta entre 5 i 0ºC. Alguns models com ABT6 1C o ABT20 1C de l’abatidor de temperatura INFRICO, són capazos de reduir la temperatura, fins a un barem de -18  a -25ºC, per a mantenir una perfecta congelació.

Beneficis d’utilitzar un abaltidor industrial

Entre els beneficis més llamatius d’utilitzar aquesta màquina de conservació d’aliments, podrem trobar la tranquil·litat de disposar d’aliments que conservin la humitat perquè quedin perfectes de sabor i conservin les seves propietats una vegada cuinat.

Abatidor de temperatura

Un altre avantatge que aporta l’abaltidor de temperatura òptima, és que no es generaran cristalls que puguin trencar l’estructura dels aliments degut a la seva veloç congelació.

El disposar d’aquest producte fa que podem realitzar comandes més voluminoses d’aliments per aconseguir un estalvi més gran, sense renunciar a un grau de conservació perfecte dels aliments. Per exemple, podrem comprar productes en temporades baixes amb preus més asequibles, per a congelar-los i presentar-los als clients en condicions perfectes.

Un altre dels grans avantatges que ofereix és que els cuines no hauran de controlar, de forma continuada, tot el procés de preparació dels plats, incrementant la rentabilitat a la seva jornada laboral.

Quines diferències existeixen entre un abatidor de temperatura i un congelador?

La diferència més clara entre aquests dos productes és que el congelador redueix la temperatura dels aliments de forma lenta. Això comporta que les molècules d’aigua que existeixen a l’interior de l’aliment vagin creixent i trenquin la seva textra i fibres. Al descongelar el producte, els cristalls formats s’evaporaran, donant com a resultat un producte de qualitat inferior que quan el congelem.

Gràcies a les investigacions exhaustives, les empreses expertes en el sector han estat capaces de crear aquest revolucionari instrument d’abatiment per la indústria, fent que no es produeixi el trencament de teixits  ja que els microcristalls no s’arriben a formar. D’aquesta manera aconseguirem aliments que no perdran ni consistència, ni líquid ni pes.

Encara que en apariència siguin molt semblant, és important que siguim conscients dels avantatges que ens aporta aquest revolucionari instrument industrial. El mètode de l’abatiment també és més econòmic que el del congelador, perquè podrà refredar més quantitat d’aliment en menys temps, gràcies als seus potents ventiladors i a les dimensions de la càmara.

En conclusió, gràcies a la ràpida congelació o reducció de temperatura d’aliments, l’abatidor ofereix una excel·lecent opció, tant per a cuines de restaurants com negocis d’hostaleria, proporcionant una agilitat i rentabilitat superiors als serveis oferts.