Tret de sortida de les VII Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l'Ebre

Alcanar, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i Sant Carles de la Ràpita s'uneixen, un any més, per a oferir als seus restaurants exquisits menús gastronòmics que tenen com a protagonista la galera, producte local, de qualitat, típic de la mar de l'Ebre. 

Una cinquantena de restaurants d’Alcanar, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Sant Carles de la Ràpita participaran aquest any en les VII Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l’Ebre han preparat un seguit de deliciosos menús, maridats amb vins de la DO Terra Alta. Els comensals podran tastar des dels plats més tradicionals, com l'arròs o l'estofat de galeres, fins a altres propostes més innovadores en què aquest crustaci tan característic de les nostres costes es combina amb sabors i textures peculiars per a captivar els paladars més exigents. 

"Després del temporal, hem de reivindicar més que mai la nostra cuina. Esperem que els visitants gaudisquen d'estes jornades amb segell propi i que tinguen el gust de tastar la galera, un crustaci  saludable, ric en vitamines i proteïnes, i molt polifacètic a la cuina", explica Jordi Monfort, regidor de Turisme. 

Durant gairebé un mes, del  7 de febrer a l'1 de març, quinze restaurants de les Cases i Alcanar Platja com són el Nàutic de les Cases, Can Manel, Casa Ramon, La Marinada, Les Barques, l’Hotel Tancat de Codorniu, l’Hotel Carles III, Les Palmeres, La Mar, Lo Pouet, Bitácora, Casa Lupe, El Faro, Mesón del Mar i Serramar oferiran el menú de la galera. Els preus oscil•len entre els 28 i els 40 euros i, a més, el Tancat de Codorniu i l'Hotel Carles III ofereixen un paquet més ampli que combina allotjament i menú. 

Concurs fotogràfic

Enguany també es farà el concurs de fotografies a Instagram.  Així, els participants en les Jornades podran prendre imatges dels plats que tasten i publicar-les en aquesta xarxa social amb les etiquetes #jornadesgalera i #terresdelebre, a més de geolocalitzar el restaurant on dinen. El premi del concurs consistirà en un menú de degustació per a dues persones a qualsevol dels restaurants adherits a les Jornades. Tota la informació està disponible al web de les Jornades.

Viles Marineres

La setena edició de les Jornades Gastronòmiques de la Galera referma el projecte Viles Marineres, que, impulsat pel Patronat de Turisme de la Diputació a les Terres de l'Ebre, promociona conjuntament aquests quatre municipis pesquers. 

Alcanar, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Sant Carles de la Ràpita formen part de les poblacions reconegudes per l’Agència Catalana de Turisme com a viles marineres. Aquesta marca reconeix els municipis que conserven viva la cultura lligada a les tradicions pesqueres i que han sabut mantenir els seus espais naturals i patrimonials, tot oferint experiències i vivències vinculades als valors de la vida marinera.

La nova marca s'adreça a les poblacions litorals que conserven viva la cultura lligada a la mar. Els municipis acreditats, tenen una forta personalitat, marcada per aspectes com ara el caràcter historicocultural, gastronòmic o paisatgístic, o per la promoció d’esdeveniments al voltant de la relació entre l'home i la mar.