Els hotelers de Sitges calculen que perdran al voltant d'un milió d'euros per la cancel·lació del Mobile

Des del Gremi d'Hostaleria de Sitges lamenten la forta frenada que suposa aquesta cancel·lació, ja que el congrés marcava l'inici de la temporada turística a Sitges

La suspensió aquesta setmana del Mobile Wold Congress suposarà per als hotels i restaurants de Sitges unes pèrdues que poden arribar al milió d'euros, segons dades que ha facilitat a l'ACN el Gremi d'Hostaleria de Sitges. Molts dels congressistes tenien allotjament reservat al municipi que encara poden anul·lar sense haver de pagar una penalització. Des del gremi lamenten "la forta frenada" que suposa aquesta cancel·lació, ja que el congrés marcava l'inici de la temporada turística a Sitges, que aquest any coincidia dos dies amb el Carnaval. 

Fora de l'àmbit de la ciutat de Barcelona el cop més dur per a la cancel·lació del Mobile World Congress se l'emportarà la població de Sitges. La majoria dels hotels tenien reserves previstes i, cada any, molts dels congressistes es desplacen fins aquest municipi per la seva oferta d'oci nocturn. Per això, segons els primer càlculs dels restauradors l'impacte de suspendre el Mobile "serà molt important i pot arribar al milió d'euros". Així ho ha manifestat a l'ACN el gerent del Gremi d'Hostaleria de Sitges, Alejandro Eguía. Pel que fa a l'afectació directa, que serien els allotjaments, habitacions i espais reservats que ara quedaran lliures, les pèrdues econòmiques poden ser "d'entre 500.000 i 600.000 euros". A més, diu Eguía, "s'ha de sumar un 40% de pèrdues indirectes", ja que també s'ha de tenir en compte les contractacions previstes que no es podran dur a terme.

Unes pèrdues que en general no es podran reclamar. D'una banda perquè no es pot comptabilitzar la despesa que haguessin fet els congressistes que haguessin comprat en comerços, restaurants i locals d'oci de Sitges i de l'altra, perquè la majoria de les reserves d'habitacions en hotels encara es poden cancel·lar sense haver de pagar un percentatge de penalització.

Als hotelers de Sitges l'arribada dels congressistes del Mobile els servia per iniciar la temporada turística i ara aquesta cancel•lació "serà una frenada". El gerent del Gremi d'Hostaleria ha lamentat aquesta "aturada important" a les portes del Carnaval, que coincidia dos dies amb el Mobile.