L'ESPAI XEF CAPRABO PRESENTA UNA NOVA EDICIÓ DE LA RUTA GASTRONÒMICA DEL XATÓ

Aquest matí l’espai Chef Caprabo de L’illa Diagonal de Barcelona ha acollit la presentació d’una nova edició de la Ruta del Xató. Una Ruta que es defineix com una aventura per promocionar i difondre la tradició i les diferents elaboracions d’un plat l’origen del qual s’estableix en diferents comarques catalanes, a l’Alt Penedès, al Baix Penedès i al Garraf, que són els tres escenaris en els que es desenvolupen aquestes jornades amb diverses activitats lúdiques i didàctiques. Caprabo segueix així apostant per la producció de proximitat i potenciant les jornades gastronòmiques que posen en valor els productes de la terra i les tradicions gastronòmiques i culturals.

El President de la Ruta del Xató, Eduard Alvarez, i el director de la campanya, Jordi Corella, han presentat les novetats de l’edició d’aquest any.

En la vint-i-tresena edició de la Ruta Gastronòmica del Xató, la influencer Marta Sanahuja, més coneguda com a Delicious Martha, és l’ambaixadora de la temporada 2019-2020.

La presentació a Chef Caprabo ha comptat amb un showcooking ddel xef Toni Palacios, del Catering Restaurant Eusebio de Calafell. El maridatge ha estat presentat pel director de la D.O. Penedès, Francesc Olivella.

La Ruta del Xató se celebra des de l’any 1997 a les poblacions de Calafell, El Vendrell, Sitges, Vilafranca del Penedès, i Vilanova i la Geltrú.  El Xató és un plat que s’elabora amb escarola, bacallà, tonyina, anxoves i olives arbequines, principalment. La salsa que acompanya aquest plat resulta d’una combinació estratègica d’ametlles, avellanes, alls, pa, nyores, bitxo, oli, sal i vinagre. Cadascuna de les poblacions referents en l’elaboració del Xató compta amb una variant pròpia.