Trenta-vuit empreses del sector turístic del Vallès Oriental aconsegueixen el distintiu Biosphere 2019, entre ells diversos establiments associats a HVO

Ahir, en el marc de la jornada TurismeVallès, es va lliurar a trenta-vuit entitats del sector turístic del Vallès Oriental el distintiu Biosphere 2019, impulsat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç i que reconeix les bones pràctiques en gestió sostenible de les empreses turístiques i serveis. En total, han rebut la distinció 30 entitats privades i 8 de públiques, 7 més que l’any anterior.

A l’acte, que va tenir lloc al Celler de Can Roda, a Santa Maria de Martorelles,  va assistir el diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Juan Luís Ruiz.

El Compromís per la sostenibilitat Biosphere, que al Vallès Oriental gestiona el Consell Comarcal, és un distintiu desenvolupat per Diputació de Barcelona i Cambra de Comerç per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics basant-se en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

L’any 2019, es van distingir un total de 361 empreses, serveis i destinacions d’11 comarques de la província de Barcelona i més de 460 empreses ja s’han adherit per treballat durant aquest any 2020.

El distintiu està obert a totes aquelles empreses privades i ens públics que vulguin millorar la seva gestió interna i la seva imatge social comprometent-se amb la sostenibilitat.

El “Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere” vol estendre la cultura de la sostenibilitat turística a les empreses, serveis turístics i destinacions de les comarques de Barcelona. Es tracta d’un programa desenvolupat per la Diputació de Barcelona, amb el suport de l'Institut de Turisme Responsable (ITR), que té com a principal finalitat implementar una gestió més sostenible en tots els agents d'una destinació turística.

Tretze establiments del Vallès Oriental reben el certificat de punt d’informació turística

En la mateixa jornada, tretze establiments del Vallès Oriental van aconseguir el certificat per ser Punt d’Informació Turística (PIT), una iniciativa de la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de complementar als Serveis d’Informació, Difusió i Atenció Turística en altres punts.

EL PIT és un programa impulsat per Turisme de la Diputació de Barcelona, l’objectiu de dotar a les comarques d’un major nombre de punts d’informació turística (ja siguin entitats públiques o equipaments/serveis turístics privats) que ajudin a complementar el servei d’atenció al turista/visitant. Amb aquest objectiu, es dota a aquestes empreses/serveis de les eines per informar, orientar i acompanyar al turista/visitant en la seva estada.

La iniciativa pretén ser un punt de suport per millorar la qualitat de la informació turística que s’ofereix en el territori, amb la voluntat de crear una xarxa d’informació turística público-privada.

L’any 2019 s’han acreditat un total de 480 empreses/serveis distingits, i ja compta amb més de 500 empreses/serveis inscrits per iniciar el programa aquest any 2020.