El govern endureix el confinament de la conca d'Òdena i el prolonga dues setmanes més

Vergés manté que la mesura encara és necessària atès el creixement del coronavirus a l'Anoia

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha avançat al matí que el confinament dels municipis de la conca d’Òdena es mantindrà després dels primers catorze dies, que es completen demà. En una compareixença de premsa a la tarda després de la reunió del PROCICAT, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha anunciat la signatura d’un decret que ordena el confinament total de la població de la Conca d’Òdena a casa, excepte els serveis essencials, durant quinze dies més. Segons Buch, es tracta de la segona fase del confinament.

Vergés ha explicat que les mesures són dràstiques, però necessàries per a fer front a l’expansió del coronavirus 2019. Al matí, ja havia explicat que les dades mostraven un ‘creixement important’ dels casos de la Covid-19 i que, per aquest motiu, veia el confinament ‘absolutament necessari’ per a evitar que desplaçaments des d’aquests municipis ‘posin en perill més llocs i més territoris’.

El govern va decretar el confinament d’Igualada, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí i Òdena des de la mitjanit del 13 de març per un brot del coronavirus 2019.