La Generalitat proposa aixecar el confinament perimetral de la conca d'Òdena

El govern central ha d’acceptar i fer efectiva la petició d’aixecar les restriccions en aquest punt de Catalunya

En l’habitual compareixença que cada migdia fa la Generalitat per valorar la situació a Catalunya a través de la portaveu del govern, Meritxell Budó, la consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller d’Interior, Miquel Buch, s’ha informat que es demanarà deixar sense efecte el confinament perimetral de la conca d’Òdena. La decisió l’ha de ratificar en les properes hores el govern espanyol.

En la compareixença, Miquel Buch ha explicat que ara mateix “no té sentit aquest confinament perimetral perquè tota Catalunya està tancada a casa. Un veí o veïna de la conca d’Òdena es troba en la mateixa situació que una persona de Terrassa, a casa”. Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena van quedar aïllats de la resta del territori el 12 de març a causa d’un brot especialment dur de Covid19 a la zona.

La portaveu del govern català, Meritxell Budó, ha remarcat que les notícies positives com aquest aixecament perimetral “no ens han de fer abaixar la guàrdia. El confinament s’està mostrant efectiu i hem de continuar sent estrictes en la seva realització”.