Torra demana a Sánchez mantenir el confinament total més enllà de Setmana Santa

El president de la Generalitat també reclama el retorn de competències en sanitat i tests massius

El president de la Gneeralitat, Quim Torra, ha reclamat avui al president espanyol, Pedro Sánchez, que mantingui el confinament total més enllà de Setmana Santa. Així ho ha dit en una compareixença des de la Casa dels Canonges. Torra ha fet aquesta petició formalment en el transcurs de la videoconferència que ha mantingut aquest diumenge amb Sánchez i amb els presidents de les comunitats autònomes. 

Torra també ha reclamat poder disposar de tests massius i material necessari per als hospitals i el personal mèdic, així com un pla definit per a la sortida del confinament. El president català ha mostrat els eu suport a allargar l'estat d'alarma, però considera que seria molt arriscat permetre el retorn a la feina de les persones que no formen part de serveis essencials sense poder fer tests generalitzats. 

Ahir, Pedro Sánchez va anunciar que s'allargaria l'estat d'alarma fins al 26 d'abril, però que es relaxaria el confinament total a partir de la Setmana Santa. El president espanyol també va fer una apel·lació a la "unitat" i a recuperar l'esperit de la Transició, esmentant la necessitat d'uns nous Pactes de la Moncloa.

Alhora, Torra ha reclamat a Moncloa el retorn de les competències a la Generalitat un cop s'ha comprovat el fracàs del sistema de subministrament centralitzat de material, i ha recordat que a Catalunya no es disposa dels EPI necessaris i la manca de material per a les residències d'avis. El president català ha explicat des de la Casa dels Canonges que la Generalitat ha portat el pes del combat contra el coronavirus i que el Govern ha fet el 90% de l'esforç en l'actuació dels hospitals.