CEHAT i ITH inclouen la Fase 2 en la checklist del protocol per a la reobertura del sector hoteler

ITH, de la mà de CEHAT, treballa amb el suport de totes les Associacions hoteleres autonòmiques i locals, a més d'importants cadenes hoteleres, en el marc de la iniciativa coordinada per l'Institut de Qualitat Turística (ICTE), que s'està realitzant en coordinació amb la Secretaria d'Estat de Turisme. Aquesta guia conjumina les normes higienicosanitàries que ajuden a la reobertura dels hotels.

El passat 11 de maig, l'Institut Tecnològic Hoteler (ITH) i la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT) van posar a la disposició del sector turístic la checklist amb les pautes concretes per al sector allotjaments.

Tenint en compte que les illes de Formentera, La Graciosa, El Ferro i La Gomera van estrenar ahir, dia 18 de maig, la Fase 2 de desescalada, CEHAT i ITH llancen una actualització del document, recollint així tant la Fase 1 com la Fase 2 en aquesta checklist, que serveix de resum de la guia que engloba les mesures que s'han de dur a terme per a aportar la major seguretat i garanties a clients i treballadors, disminuint els riscos higiènics i sanitaris enfront de la COVID-19.

El document està elaborat per CEHAT i ITH sobre la base de l'ordre SND/414/2020 de 16 de maig; a la SND/399/2020 del 9 de maig del 2020 del Ministeri de Sanitat; a la guia “Mesures per a la reducció del contagi pel coronavirus SARSCoV-2”, publicada pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme i elaborada pel ICTE a petició de la Secretaria d'Estat de Turisme; i a la “Guia HOSBEC per a la reobertura post Covid-19 en allotjaments turístics” elaborada per HOSBEC. Aquesta checklist també conté les mesures d'obligat compliment publicades en el BOE en totes dues fases (tant en la 1 com en la 2), així com les recomanacions del protocol general.

La checklist és útil i pràctica i serveix per a qualsevol mena d'hotel o establiment alojativo, sigui gran o petit, sigui cadena o independent. Així mateix, s'està coordinant a nivell nacional pel ICTE, perquè sigui única i coherent, i que, d'aquesta manera, es pugui estandarditzar a nivell europeu i internacional.

En aquesta coordinació de l'Institut de Qualitat Turística (ICTE), CEHAT i ITH elaboren aquests protocols, secundats per diferents cadenes hoteleres de tota Espanya i totes les Associacions empresarials, com AEHM, ASSOLEN, FEHM, HOSBEC i ATALAIA, entre altres.

  Check list Fase 2_Documento por departamentos (493 Kb)
  Check list Fase 2_Documento Dirección General (446 Kb)