PIMEC Baix Llobregat-L'Hospitalet consensua amb el Consell Comarcal i agents socials una guia de mesures per a la reactivació econòmica

És una acció del Comitè Comarcal de Reforç de Mesures i d’Impuls Socioeconòmic, constituït el 23 d’abril per fer front als efectes de la covid-19

PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet publica avui, juntament amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat i altres agents socials del territori, la Guia de mesures d’acord amb la proposta dels agents socials per a la reactivació social i econòmica. Es tracta d’un document consensuat entre els diferents actors que recull un seguit de mesures de rellevància per protegir el teixit productiu dels municipis del Baix Llobregat, redreçar les desigualtats sistèmiques i atendre els col·lectius vulnerables, assegurant en tot moment un desenvolupament econòmic sostenible.

Aquesta guia neix en el marc del Comitè Comarcal de Reforç de Mesures i d’Impuls Socioeconòmic, que es va constituir el 23 d’abril davant la situació d’extrema gravetat laboral i empresarial que estava (i està) patint el Baix Llobregat per culpa de la pandèmia de la covid-19. Aquest comitè, que està format per les patronals PIMEC i AEBALL i els sindicats CCOO i UGT i que està vehiculat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat, té l’objectiu d’articular consensos de manera ràpida i reforçar el desenvolupament econòmic, posant el focus en la capacitat d’inclusió i de presa de decisions per a la reactivació i el retorn a l’activitat.

Un exemple d’aquesta feina conjunta és la guia que es presenta avui, que conté recomanacions i criteris que pretenen ser una contribució a les diverses accions ja empreses des dels municipis a l’hora de mitigar els impactes de l’escenari de crisi múltiple que hi ha actualment i acompanyar persones i empreses en la sortida d’aquesta situació.

Joan Soler, president de PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet considera que “aquesta guia de mesures és una eina de referència comarcal que té l’objectiu de fer avançar en el camí de la recuperació econòmica i social després d’aquesta difícil aturada. Fruït del diàleg, la col·laboració i la generositat, esdevé un acte de responsabilitat que els agents socials i els representats públics hem estat capaços de concretar en mesures i recomanacions, per tal d’ajudar a protegir, des del món local, el teixit productiu del Baix Llobregat, les persones que hi viuen i treballen i les seves institucions. Des de PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet donem suport a aquesta iniciativa del Consell Comarcal amb la voluntat de sumar i cooperar en aquelles accions que ens ajudin a recuperar el progrés i la riquesa de la nostra comarca”.