El ple del Parlament vota quatre decrets llei amb mesures per fer front al coronavirus

El ple començarà amb la sessió de control al Govern i posteriorment el president Torra compareixerà per donar compte de la modificació en la composició del Govern, amb el nomenament del conseller d’Exteriors, Bernat Solé

La cambra debatrà i votarà quatre decrets llei amb mesures per pal·liar els efectes del coronavirus

Al matí tindrà lloc la sessió de control al Govern de la Generalitat i la compareixença del president Torra per explicar la modificació en la composició del Govern. Durant el transcurs de la jornada la cambra debatrà i votarà quatre decrets llei amb mesures per fer front al coronavirus.
 

Sessió de control

El ple al Parlament s’iniciarà amb la sessió de control dels grups parlamentaris a l’Executiu català.

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparències, Bernat Solé, explicarà les prioritats del seu departament per combatre la Covid-19 i per a la reconstrucció social i econòmica.

Per la seva banda, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, explicarà el posicionament del Govern amb relació al paper de les polítiques digitals en la reactivació econòmica.

En el seu torn, la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, informarà sobre la situació del teixit productiu català.

A continuació, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, respondrà una pregunta oral al Ple del Parlament sobre el posicionament de l'Executiu català amb relació a l'agenda verda com a factor clau per a la reactivació econòmica.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, respondrà una pregunta sobre el desconfinament de les polítiques actives d'ocupació.

Posteriorment, el vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, informarà sobre les mesures per afrontar les crisis econòmica i social provocades per la pandèmia i explicarà quina és la situació de l'economia a causa del coronavirus.

La consellera de Salut, Alba Vergés, respondrà una pregunta sobre el posicionament del Govern amb relació a la gestió sanitària de la Covid-19.

En el seu torn, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, informarà al Ple del Parlament sobre la data de finalització del curs escolar i la data d'inici del nou curs, explicarà quina és la situació del sistema educatiu a causa de la Covid-19 i contestarà una pregunta sobre les mesures per garantir la funció social de l'escola.

El president de la Generalitat, Quim Torra, clourà la sessió de control al Govern de la Generalitat. El cap de l’Executiu respondrà set preguntes sobre la situació política i social a Catalunya.

 

Compareixença del president Torra

Seguidament el president de la Generalitat, Quim Torra, compareixerà per donar compte de la modificació en la composició del Govern després que Bernat Solé prengués possessió com a conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència el passat 21 de març.

Un cop finalitzada la seva intervenció el cap de l’Executiu respondrà les preguntes formulades pels representants dels grups i subgrups parlamentaris.

 

Votació de decrets- llei

Durant el transcurs de la jornada el vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, presentarà quatre decrets llei amb mesures econòmiques, sanitàries i socials per pal·liar els efectes del coronavirus.

A continuació es votarà la derogació o la validació d’aquests quatre decrets – llei que, entre d’altres, inclouen mesures relacionades amb el compliment d’obligacions tributàries amb bonificacions i nous terminis o reduccions per a diversos tipus de gravàmens com el cànon de l’aigua, dota d’estabilitat econòmica les entitats del sistema de salut i amplia el fons de contingència per atendre la despesa extraordinària derivada de la pandèmia, atorga una prestació extraordinària de 200 euros destinada a subministraments bàsics per a persones i famílies en situació de vulnerabilitat arran de la Covid-19 i ajorna el pagament de l’impost sobre les emissions del CO₂ dels vehicles de tracció mecànica.