Malestar del GREMI D'HOSTALERIA I TURISME DE CASTELLDEFELS I BAIX LLOBREGAT per l'actual situació que està patint el sector a Castelldefels.

Des del GREMI D’HOSTALERIA I TURISME DE CASTELLDEFELS I BAIX LLOBREGAT volem manifestar el nostre profund malestar per l’actual situació que està patint el nostre sector a Castelldefels.

Des del Gremi volem deixar constància que, des de que es van produir les primeres manifestacions al respecte de la “creixent  preocupació pel repunt de contagis a Castelldefels”  i després de l’anunci de Salut “d’enduriment de mesures de contenció” al municipi, les pèrdues del sector han anat en augment.

No es tracta només de pèrdues materials i econòmiques, si no de confiança. Desconeixem per què és demana per part de l'Ajuntament la restricció d'activitats amb 70 casos sobre una població de prop de 70.000 habitants.

Fins fa uns minuts, els empresaris del sector de l’hostaleria, restauració i turisme no hem tingut cap informació fiable sobre què havíem de fer. El Consistori, per boca de l’Alcaldessa, va anunciar que Castelldefels passava a formar part del grup de municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona afectats per l'aplicació d'un conjunt de mesures restrictives a la mobilitat i a les activitats socials per tal d'evitar la proliferació de la Covid-19 a la ciutat, mesures que a hores d’ara, i no ha estat fins avui, prop de 48h després, que no han estat avalades pels Jutjats,  produint-se la publicació al DOGC de de la RESOLUCIÓ SLT/1960/2020, de 31 de juliol, per la qual s'adopten mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 als següents municipis: Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Castelldefels i Gavà.

El nostre sector torna un cop més a ser el més afectat. Pensàvem que podíem començar a refer-nos amb el turisme local, però ha estat un miratge. Ni l’Ajuntament ni el PROCICAT han comptat amb nosaltres en cap moment i no han valorat el fet de que aquestes restriccions suposaran el tancament definitiu de molts establiments de la Ciutat.

No obstant, els efectes de la Resolució quedaran atenuats per l'Auto 239/2020 de 31 de juliol, que disposa que la limitació horària dels restaurants, bars, guinguetes i bars musicals podran anar més enllà de les 24:00h. un cop l'Auto esdevingui ferm.

Amb la publicació de la RESOLUCIÓ SLT/1960/2020 , en les activitats d'hostaleria i restauració es limita l'aforament a l'interior dels establiments al 50% de l'autoritzat i el consum s'ha de realitzar sempre en taula.

A les terrasses l'aforament serà el resultant d'aplicar una distància de 2 metres entre taules o grups de taules.

En els establiments hotelers, l'aforament dels espais comuns es limita al 50% de l'aforament autoritzat.

Sempre que sigui possible, s'han d'utilitzar preferiblement servei a domicili i comandes per emportar

Defensem la Salut i seguretat per damunt de tot, però demanem que es compti amb el sector. No pot ser que fins fa uns minuts hàgim estat pendents de si aquesta nit podiem obrir o no, si el cap de setmana seria un cap de setmana normal o hauríem de tancar. La situació  a més, coincideix amb l’inici del segon torn de vacances i amb divendres.

Des del Gremi reivindiquem el nostre tarannà participatiu i col·laborador, però demanem cóm sempre ser part de la solució i no pas del problema.

Les mesures restrictives fixades per a l’hostaleria i restauració de Castelldefels tindrà una durada de 15 dies i entraran en vigor el proper diumenge 2 d'agost a les 9:00h.

 

RESUM:

A Castelldefels, a partir de les 9:00h del diumenge 2 de d’agost, de conformitat a la RESOLUCIÓ SLT/1960/2020, hi haurà, durant un període de 15 dies, les següents restriccions:

AFORAMENT INTERIOR LOCALS: en les activitats d'hostaleria i restauració es limita l'aforament a l'interior dels establiments al 50% de l'autoritzat i el consum s'ha de realitzar sempre en taula.

AFORAMENT TERRASSES: A les terrasses l'aforament serà el resultant d'aplicar una distància de 2 metres entre taules o grups de taules.

AFORAMENT HOTELS: En els establiments hotelers, l'aforament dels espais comuns es limita al 50% de l'aforament autoritzat.

RECOMANACIÓ ALS CLIENTS: Sempre que sigui possible, s'han d'utilitzar preferiblement servei a domicili i comandes per emportar

RESTRICCIO HORÀRIA: L’Horari de tancament fixat per la Resolució, són les 24:00h.

No obstant, els efectes de la Resolució quedaran atenuats per l'Auto 239/2020 de 31 de juliol, que disposa que la limitació horària dels restaurants, bars, guinguetes i bars musicals podran anar més enllà de les 24:00h. un cop l'Auto esdevingui ferm

MESURES DE PREVENCIÓ I HIGIENE EN CENTRES DE TREBALL

Sens perjudici del compliment de la normativa de prevenció de riscos laborals i de la resta de normativa laboral aplicable, les persones titulars de centres de treball, públics i privats, són responsables d'adoptar, entre d'altres, les mesures següents:

  1. Adoptar mesures de neteja i desinfecció adequades a les característiques dels centres de treball i intensitat d'ús, així com garantir la ventilació dels espais i edificis d'acord amb els protocols que s'estableixin en cada cas.
  2. Posar a disposició dels treballadors aigua i sabó, o gels hidroalcohòlics o desinfectants amb activitat viricida autoritzats, per a la neteja de mans.
  3. Adoptar mesures organitzatives en les condicions de treball de forma que es garanteixi el manteniment de la distància de seguretat interpersonal mínima. Quan això no sigui possible, hauran de proporcionar-se als treballadors els equips de protecció adequats al nivell de risc.
  4. L'ús de la mascareta és obligatori en l'entorn laboral d'acord amb la Resolució SLT/1648/2020, de 8 de juliol, per la qual s'estableixen noves mesures en l'ús de mascareta per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia del COVID-19.
  5. Adoptar mesures per a evitar la coincidència massiva de persones, tant de les treballadores com de les clientes o usuàries, durant les franges horàries en què es prevegi més afluència.

GRUPS: Es prohibeixen les trobades i reunions de més de deu persones tant en l'àmbit privat com en l'àmbit públic.

Són d’aplicació els Plans de desconfinament sectorials aprovats pel Comitè Tècnic i pel Comitè de Direcció del Pla PROCICAT referents al SECTOR RESTAURACIÓ EN LES CONDICIONS DE L’ETAPA DE REPRESA i al PLA ACCIÓ HOTELS I APARTAMENTS TURÍSTICS

https://interior.gencat.cat/web/.content/home/030_arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencies/Coronavirus/fases_confinament/plans-de-desconfinament-sectorials/Activitat-comercial-i-restauracio/2020_07_22-DEC-PLA-ACCIO-SECTOR-RESTAURACIO.pdf

https://interior.gencat.cat/web/.content/home/030_arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencies/Coronavirus/fases_confinament/plans-de-desconfinament-sectorials/establiments-turistics/2020_07_22-DEC-PLA-ACCIO-TURISME-HOTELS-I-APARTAMENTS-TURISTICS.pdf