El Ministeri de Turisme publica una guia de recomanacions enfront del COVID-19 per a Habitatges d'Ús Turístic

La Secretaria d'Estat de Turisme ha posat a la disposició del sector d'Habitatges d'Ús Turístic una Guia de bones pràctiques per a evitar contagis en treballadors i clients.

Es suma així a les guies ja publicades per a permetre l'activitat turística amb garanties de seguretat.

"És fonamental que tots els allotjaments turístics comptin amb un protocol adaptat a les seves característiques que garanteixi la seguretat de turistes i treballadors", ha subratllat el secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés; "l'elaboració d'aquestes guies situa a Espanya en una posició de referència pel seu compromís amb la seguretat i protecció dels visitants, tal com reconeix l'Organització Mundial del Turisme, al mateix temps que afavoreixen que es pugui continuar gaudint del turisme en moments com els actuals".

Elaborada per l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola i consensuada amb patronal i sindicats, aquesta eina pretén servir de protocol sanitari únic per a l'activitat dels Habitatges d'Ús Turístic (VUT) reconegudes legalment com a tals en la seva Comunitat Autònoma. Queden excloses, no obstant això, les VUT que es comercialitzin per habitacions, així com aquelles en les quals no es compti amb treballadors contractats directa o indirectament (treballadors a càrrec o a través d'empreses subcontractades).

Se suma a la vintena de guies impulsades per la Secretaria d'Estat de Turisme, sota la supervisió del Ministeri de Sanitat, per a facilitar l'adopció de mesures que permetin el desenvolupament de l'activitat turística amb les màximes garanties de seguretat sanitària.

Descarregueu-vos-les aqui