El Ministre Escrivá subratlla el seu compromís amb el sector turístic en un dels estius més complicats

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha subratllat, durant una visita oficial a Balears, el seu compromís amb el sector turístic "en un dels estius més complicats".

Escrivá s'ha reunit amb la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, i amb el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela. En la trobada han valorat les mesures preses pel Govern per a protegir l'ocupació durant la pandèmia. "Hem conegut de primera mà els problemes i singularitats de Balears. Agraeixo molt aquest diàleg, que ens serà molt útil per a tot el Govern", ha destaco el ministre en una trobada amb periodistes.

Escrivá ha subratllat que "el Govern està plenament compromès i ha posat en marxa tot tipus d'ajudes per a intentar alleujar la situació de les empreses i dels treballadors". A més, ha destacat que "s'ha fet un esforç històric en la protecció dels treballadors a través els ERTE", que han arribat a protegir a més de 150.000 treballadors de la comunitat autònoma.

José Luis Escrivá ha destacat també que els incentius a la reactivació han permès que el nombre de persones en ERTE a Balears es redueixi un 45% respecte al màxim. Actualment, queden suspesos 80.000 treballadors, la majoria molt vinculats al sector turístic. De fet, el 55% de les persones que continuen en ERTE en la comunitat pertanyen únicament a dos sectors: allotjament i servei de menjars i begudes. Del milió de treballadors que queden a Espanya en ERTE, el 8% estan a Balears ja que la reactivació de treballadors està sent més lenta que en la resta d'Espanya, "la qual cosa ens porta a pensar en possibles solucions específiques per a aquesta comunitat autònoma".

Compromís amb el sector hostaler

Aquestes circumstàncies han portat al ministre a subratllar, davant un nodrit grup d'empresaris hostalers, el seu compromís amb el sector en un dels estius, sens dubte, més complicats.

D'altra banda, Escrivá ha subratllat que "la protecció que s'ha fet dels treballadors per compte propi amb unes mesures que no van existir en l'anterior crisi ha arribat a 45.000 autònoms de Balears mitjançant la prestació extraordinària i, ara mateix, ja s'han concedit 4.000 prestacions de cessament compatible amb l'activitat i més de 1.000 ajudes per a treballadors de temporada". En aquest sentit, ha assegurat que "Balears és la comunitat amb més sol·licituds i concessions d'aquestes ajudes, la qual cosa demostra la seva especial necessitat per a protegir al sector turístic".

En aquesta mateixa línia, el ministre ha indicat que "la protecció del Govern no s'ha cenyit només a treballadors i empreses, sinó que ha anat més enllà, en posar en marxa una ajuda dirigida al fet que els més vulnerables no es quedin enrere, l'Ingrés Mínim Vital". Referent a això, ha recordat que més de 2.000 persones d'aquesta comunitat ja ho reben i "aspirem al fet que siguin molts més els protegits".

Visita a les seus de TGSS i INSS

Abans de la seva reunió amb el Govern de Balears, Escrivá, acompanyat de la delegada del Govern a Balears, Aina Calvo, ha visitat la seu de la Tresoreria General de la Seguretat Social i l'Institut Nacional de la Seguretat Social. Allí, acompanyat pels directors provincials, María Rosario Rodríguez i Florencio Ingelmo, respectivament, ha agraït l'esforç als treballadors de la Seguretat Social durant la COVID-19. Ha assenyalat que "sense totes les prestacions de la Seguretat Social desplegades durant la pandèmia, la situació hauria estat molt pitjor i, a més, ha estat un treball realitzat en unes circumstàncies dificilíssimes".