Es prorroguen 15 dies més les mesures de contenció del brot epidèmic de la COVID-19 a Barcelona i a 15 muncipis de l'AMB

El DOGC d'avui (16.09.2020) publica diverses Resolucions de Salut relatives a la contenció del bort epidèmic de la pandèmia de COVID-19 a diversos municipis de Catalunya, entre elles, la RESOLUCIÓ SLT/2228/2020, de 15 de setembre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de la COVID-19 als municipis de Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Castelldefels i Gavà.

 

A destacar:

 

Àmbit territorial:  municipis de Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Castelldefels i Gavà.

 

Empreses de serveis i comerç minorista

 

 • L'activitat comercial s'ha de dur a terme evitant qualsevol aglomeració.
 • Tant en espais tancats com en espais a l'aire lliure, la distància física interpersonal de seguretat s'estableix en 1,5 m.
 • L'aforament màxim permès és l'equivalent a 2,5 m2 per persona.
 • Cal aplicar de manera rigorosa les mesures del Pla sectorial de comerç aprovat pel PROCICAT. El Pla sectorial estableix les mesures higièniques, de prevenció i de seguretat per fer front a la COVID-19.

 

Actes religiosos: Els actes religiosos, inclosos casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres han de limitar l'assistència al 33% de l'aforame

 

Reunions i/o trobades (familiars i de caràcter social): En les reunions que concentrin fins a deu persones en espais públics no es permet el consum ni d'aliments ni de begudes.

 

Activitats d'hoteleria i restauració:

 • En els establiments d'hostaleria i restauració el consum s'ha de realitzar sempre a la taula.
 • En l'interior l'aforament es limita al 50% de l'autoritzat i s'ha de garantir una distància mínima entre taules o agrupacions de taules d'1,5 metres, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació d'aquestes.
 • A les terrasses es limita la capacitat d'ocupació de l'espai autoritzat al 50% i s'ha de garantir una distància de 2 metres entre taules o grups de taules, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació de taules.
 • L'horari de tancament d'aquests establiments és a la 1:00 hores com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00:00 hores.
 • En els establiments hotelers, l'aforament dels espais comuns es limita al 50% de l'aforament autoritzat.
 • Els establiments d'hoteleria i restauració han de disposar, en llocs visibles, de cartells indicatius de l'aforament autoritzat dels espais interiors i de la capacitat d'ocupació màxima de les terrasses i de la seva limitació al 50%.
 • Sempre que sigui possible, s'han d'utilitzar preferiblement servei a domicili i comandes per emportar.

 

Durada: S'estableix la durada de les mesures en un termini de 15 dies.

 

Efectes Aquesta Resolució entra en vigor en la data de la publicació al DOGC (16.09.2020)


Descarregueu-vos-la aqui
 

Tanmateix, el DOGC també publica la RESOLUCIÓ SLT/2229/2020, de 15 de setembre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de la COVID-19 a determinats municipis de la comarca de la Noguera i la RESOLUCIÓ SLT/2230/2020, de 15 de setembre, per la qual s'adopten mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 als municipis de Girona i de Salt.