El Departament d'Agricultura organitza una jornada sobre informació alimentària amb experts del món de l'alimentació i la comunicació

El col·loqui tindrà lloc el pròxim 17 de setembre i es podrà seguir en línia

En el decurs de l’acte, es presentaran les conclusions d’una enquesta sobre els interessos i hàbits informatius de la població relacionats amb l’alimentació realitzada per l’Observatori de la Comunicació Científica de la Universitat Pompeu Fabra per encàrrec del Departament d’Agricultura

El pròxim 17 de setembre, a les 11:30h, tindrà lloc la Jornada ‘La informació alimentària a debat. Què demana la societat?’, organitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, que comptarà amb la participació d’experts en l’àmbit de l’alimentació i la comunicació. Aquest acte s’emetrà en línia.

En el decurs de la jornada, es presentaran les conclusions d’una enquesta sobre els interessos i hàbits informatius de la població relacionats amb l’alimentació realitzada per l’Observatori de la Comunicació Científica de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) per al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARPA) de la Generalitat de Catalunya.

Segons aquest informe, la tercera part de la població reconeix estar molt poc o poc capacitada per saber si la informació sobre alimentació a Internet és més o menys fiable. Els efectes dels aliments sobre la salut, les idees i notícies falses sobre l’alimentació i l’impacte ambiental de la producció alimentària són, per aquest ordre, els tres temes informatius que desperten més interès entre la població de Catalunya.

La Jornada serà presentada pel director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Carmel Mòdol. A continuació, Gonzalo Casino,  investigador de l’Observatori de la Comunicació Científica de la Universitat Pompeu Fabra i director de l’enquesta, presentarà els resultats del treball “Els interessos i els hàbits informatius relacionats amb l’alimentació”. Finalment, abans d’iniciar el debat, la directora gerent de l’empresa de comunicació Sinergia Value, Loreto Rubio, explicarà els resultats del procés colaboratiu que van dinamitzar per encarrec del DARP per definir i activar la plataforma Canal Aliments, un instrument del Consell Català de l’Alimentació creat per millorar la comunicació i la informació a la ciutadania sobre els aliments i la tasca del sector agroalimentari amb l’objectiu de fomentar una alimentació saludable, sostenible i de qualitat.

Posteriorment, a les 12.45 h, tindrà lloc la Taula Rodona sobre la informació alimentària que demana la societat. Situació actual. Què vol, què espera i què necessita? Qui li dona i com li arriba? Està validada o contrastada? Aquest debat comptarà amb la participació del professor J. M. Mulet, titular de biotecnologia de la Universitat Politècnica de Valencia i autor de les publicacions ¿Qué es comer sano?, Comer sin miedo i Tomates con genes; la periodista i coordinadora de Maldita Ciència, una plataforma de periodisme per controlar la desinformació, Rocío Pérez Benavente, i el periodista i autor del llibre Fake News. La verdad de las noticias falsas, Marc Amoròs. El debat estarà moderat per l’Isaac Salvatierra, periodista i cap de Comunicació del DARP.

Per poder seguir la jornada, cal inscriure’s prèviament en aquest enllaç de RuralCat: ruralcat.gencat.cat/inscripcionspatt.

També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat