PIMEC exposa les novetats per a les empreses en matèria d'igualtat i alerta que incomplir la normativa comporta sancions

La patronal recorda que el decret sobre plans d’igualtat entrarà en vigor el 14 de gener de 2021, mentre que la norma sobre igualtat retributiva entre homes i dones entrarà en vigor el pròxim 14 d’abril.

 Sobre la publicació al BOE del  RD 901/2020 , pel qual es regulen els plans d’igualtat i el seu registre, i del RD 902/2020, d’igualtat retributiva entre dones i homes, PIMEC ha avisat que ambdues normatives amplien les obligacions de les empreses i ha alertat que incomplir-les comporta sancions.

Durant l’acte sota el títol “Novetats en matèria d’igualtat”, la directora del Departament Jurídic de PIMEC, Estrella Rincón, ha recordat que el  RD 901/2020 entrarà en vigor el 14 de gener de 2021, tot donant un termini de 12 mesos a les empreses per a l’adaptació als requeriments que exigeix de tots els Plans que ja siguin vigents. Així mateix, ha explicat que el  RD 902/2020 entrarà en vigor el 14 d’abril de 2021.

En la seva internació, la Georgina González, experta en igualtat de PIMEC, ha destacat sobre el Reial Decret que regula els plans d’igualtat i l’obligació del seu registre que: “Aquest document exposa la configuració de la mesa negociadora, obre la porta a crear un pla d’igualtat per a grups d’empreses, i determina com es fa el registre dels plans, la seva diagnosi, i com es fa el còmput del nombre de persones que treballen en una plantilla”, entre altres qüestions.

Finalment, el Marc Bueno, advocat del Departament Jurídic de PIMEC, ha explicat el Reial Decret sobre igualtat retributiva entre dones i homes: “Aquesta norma introdueix novetats en relació a l’accés a la informació i la transparència retributiva, sobre la valoració dels llocs de treball, el registre retributiu enfront l’auditoria retributiva, i sobre la negociació col·lectiva”.