L'ACA destina 100.000 euros per a la redacció de plans d'usos recreatius en trams de riu de les conques internes

Els ajuts, adreçats als ens locals, poden asol·lir el 90% del pressupost, amb un màxim de 20.000 per sol·licitud

La mesura suposa un suport als municipis en la seva capacitat de gestió dels usos lúdics vinculats a aquests entorns

Es poden presentar ofertes fins el 19 de març

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha obert una convocatòria destinada a finançar la redacció de plans d’usos lúdics en trams fluvials de les conques internes. Amb un pressupost total de 100.000 euros, els ajuts, adreçats als ens locals, poden assolir el 90% del total del pressupost, amb un màxim de 20.000 euros per sol·licitud. Les ofertes per acollir-se a aquesta nova línia d’ajuts es poden presentar fins el 19 de març.

La mesura vol servir de suport als municipis en la seva capacitat de gestió dels usos lúdics vinculats a aquests entorns. Per tant, es poden acollir a aquesta línia d’ajuts la redacció dels plans d’usos recreatius per a dur a terme serveis i activitats de lleure, que es puguin establir en el domini públic hidràulic i zones de servitud i policia dels rius de les conques internes.  

Aquesta mesura complementa l’impuls que ja fa anys que es duu a terme des de l’ACA –iniciat el 2013 amb la introducció a la normativa de la figura dels plans d’usos als embassaments- per afavorir l’equilibri territorial i consolidar la població que viu a prop d’embassaments, rius i d’altres ecosistemes hídrics, mitjançant l’ordenació -sota criteris de sostenibilitat- de les activitats de lleure, oci, esport i cultura al votant de les masses d’aigua.