Tortosa organitza més de 40 activitats per a tornar a descobrir la ciutat, amb motiu del Dia Mundial del Turisme

Estan previstes visites guiades, portes obertes i propostes lúdiques, per conèixer millor el patrimoni cultural i natural del municipi

Tortosa posarà en valor el patrimoni cutural i natural de la ciutat durant este cap de setmana. Ho farà, del 23 al 25 de setembre, amb les terceres jornades de descoberta de la ciutat. Inclouen un ampli ventall de propostes, que es duen a terme, en col·laboració amb l'associació d'Empreses Turístiques de Tortosa, coincidint amb la commemoració del Dia Mundial del Turisme del 27 de setembre.

En total, la programació inclou més de quaranta activitats. "Estan pensades tant per a la gent que ens pot vindre a descobrir, com per a la mateixa ciutadania de Tortosa, que d'esta manera pot conèixer amb major detall alguns de les elements del ric patrimoni que tenim a la nostra ciutat", explica l'alcaldessa, Meritxell Roigé.

Les activitats inclouen visites a elements del patrimoni, com el conjunt emmurallat, amb visites dels Miquelets; l'antic escorxador, actual Museu de Tortosa; la catedral, o el refugi antiaeri. Per primera vegada, les jornades també permetran veure el nou equipament arqueològic Tortosa Cota 0, de la mà de l'arqueòleg que va dur a terme les excavacions, Ramon Ferré.

D'altra banda, diumenge durant el matí també s'han organitzat activitats de lleure per a descobrir un altre element singular de la ciutat: el riu Ebre. S'hi podrà navegar amb caiac o amb surf de rem ('paddle surf') pel davant de la façana fluvial de la ciutat.

El programa també inclou una nit musical, dissabte a la plaça de l'Ajuntament, amb l'actuació de Disco Inferno.

Per a consultar el programa íntegre de les jornades, es pot accedir a la web tortosaturisme.cat, o bé a agenda.tortosa.cat. Algunes activitats, en tractar-se d'espais reduïts, compten amb aforament limitat i per tant és necessari inscriure's-hi prèviament mitjançant la web del departament de Turisme.