SME United demana una directiva de packaging que no posi en risc les pimes

SME United ha tingut accés a l'esborrany de proposta de Directiva sobre Packaging que la Comissió Europea té previst presentar a primers de desembre.
 
La proposta estableix uns objectius massa ambiciosos en l'ús de materials reciclats, en la reutilització d'envasos i altres mesures que podrien comportar sobrecostos a les empreses dels sectors manufacturer, del transport i la logística, així com de la restauració i HoReCa.
 
Segons l'esborrany, el 2040 caldria assolir un 50-65% de material reciclat als envasos de plàstic fabricats, segons el tipus.
 
Els establiments que ofereixen begudes per emportar haurien d'emprar, l'any 2040, envasos reciclats en el 95% dels casos, mentre que aquest percentatge seria del 75% en els establiments de menjar.
 
Els operadors de transport haurien d'assolir un 50% de reciclatge als seus palets, capses i altres mitjans, amb un objectiu del 90% el 2040.
 
SME United ha signat amb altres entitats una carta a la Comissió Europea per a reclamar la reconsideració d'aquests objectius poc realistes, atès que afecten més de 50.000 empreses arreu d'Europa amb 420.000 treballadors.
 
PIMEC comparteix la visió que la transició verda no només s'ha d'assolir amb la prohibició i l'obligació, sinó també a través del consens amb les empreses i amb els oportuns ajuts i incentius.