La Diputació de Barcelona i Pimec impulsen les tres pròximes edicions del programa “Accelera el creixement”

La Diputació de Barcelona i Pimec han acordat avui la continuïtat del programa “Accelera el creixement” amb tres edicions més, al llarg d’una reunió institucional en la qual han participat el president de PIMEC, Antoni Cañete, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín.

Ambdues entitats ha posat en valor el “Club Accelera el creixement”, presentat el passat 28 de maig com a espai exclusiu dedicat a seguir acompanyant i aportant valor a les pimes de les anteriors edicions d’aquest programa de desenvolupament empresarial, així com esdevenir un punt de trobada i d’intercanvi de coneixement i aprenentatge.

Núria Marín ha explicat que «en el context de reactivació social i econòmica postpandèmia, “Accelera el creixement” és una eina vital per consolidar el teixit empresarial de Catalunya i avui, amb aquesta renovació, tornem a donar continuïtat al compromís que l’anima: fomentar el creixement del teixit empresarial i reforçar-ne la competitivitat». A més, ha dit la presidenta de la Diputació, el balanç d’aquest projecte «és molt positiu. Fins i tot, en moments tan delicats com els que hem passat, aquest projecte no s’ha aturat i ha tirat endavant». Finalment, Marín ha acabat la seva intervenció, assegurant que amb aquesta renovació, «tenim tres anys més perquè les pimes del territori guanyin competitivitat, internacionalització i fortalesa».

Per part seva, Antoni Cañete ha dit que aquesta iniciativa «arriba a la 10a edició amb la participació de 500 micro, petites i mitjanes empreses, les quals rebran les claus per a la innovació, el creixement empresarial i l’augment de la competitivitat». Així mateix, ha destacat els bons resultats obtinguts fins al moment: «Hem fet un estudi amb les pimes participants a les 5 primeres edicions que constata que la plantilla mitjana d’aquestes empreses ha incrementat un 25%, mentre que la facturació ho ha fet en un 34% i els beneficis abans d’impostos, en un 67%». A més, s’ha mostrat satisfet que el 58% assegura haver millorat la seva gestió.

A la trobada també hi ha participat la diputada de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, el president de PIMEC Barcelona, Joan Pera, el coordinador de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Javier Vilamayor, el director-gerent de PIMEC, David Giménez, el cap de gabinet de la presidenta de la Diputació, Manel Brinquis, i la coordinadora del programa “Accelera el creixement” a PIMEC, Anabel Cuatrecases, entre altres participants.