PIMEC defensa aprofitar els fons europeus no només per a la transformació econòmica, sinó també per a impulsar reformes estructurals

Antoni Cañete celebra que per primera vegada les pimes participen en les jornades del Cercle d'Economia, on reclama que “d'una vegada per totes s'executin les reformes perquè les empreses i el país creixin de dimensió”.

El president de PIMEC ha demanat que s'homologui el mapa patronal espanyol amb l'europeu, com succeeix a Catalunya, quelcom hauria de canviar amb la creació de CONPYMES.

 

Barcelona, 17 de juny de 2021. “Hem d'aprofitar la palanca dels fons europeus com a recurs no només per a transformar de la nostra economia, sinó també per a impulsar les reformes estructurals que necessita el nostre model econòmic. En cas de no fer reformes estructurals podem convertir els fons Next Generation EU en una despesa que no transformi veritablement la nostra economia”. Així ho ha dit el president de PIMEC, Antoni Cañete, en la conferència sota el títol ‘Iniciatives clau per a l'acceleració de la transformació econòmica” de les jornades del Cercle d'Economia, celebrades a l'Hotel W de Barcelona i on per primera vegada les pimes han participat representades per la patronal.

Volem que les microempreses es facin petites, les petites siguin mitjanes i que les mitjanes es facin grans. Les pimes són garantia de cohesió social i territorial i, sense elles, no hi haurà recuperació ni transformació”, ha afegit. Així mateix, el president de PIMEC ha demanat que s'homologui el mapa patronal espanyol a l'europeu, com succeeix a Catalunya, fet que hauria de canviar gràcies a la creació de CONPYMES. En aquest sentit, ha destacat la necessitat de promoure una representació real de les pimes en les taules i òrgans de diàleg amb les administracions i altres agents socials. A més, ha defensat que els governs legislin pensant primer en els petits per a fer gran la nostra economia.

Entre altres propostes, Antoni Cañete considera fonamental impulsar la participació de les pimes en la contractació pública i garantir el seu accés als fons europeus. D'altra banda, ha parlat d'alguns problemes estructurals que cal corregir, demanant la urgent posada en marxa del Règim Sancionador de la Morositat, pendent de tràmit al Congrés dels Diputats. Finalment, ha defensat la necessitat d'ajudar les empreses a digitalitzar-se i ha proposat adaptar la regulació laboral i la Formació Professional a les necessitats de les pimes, així com la seva adequada representació en la negociació col·lectiva.