Revetlles, festes majors i concerts tindran punt lila aquest estiu a Calafell

Es reprén el servei per prevenir agressions sexuals i LGTBI-fòbiques en espais públics de lleure

Les revetlles, festes majors i concerts tornen aquest estiu a Calafell, encara amb restriccions, però dins d’una situació sanitària millor. I amb aquestes activitats es reprén el servei de punts lila, per prevenir agressions sexuals i LGTBI-fòbiques.

Segons explica Isabel Bou Bayona, presidenta de la comissió d’Igualtat i Drets Socials de l’Ajuntament, explica que “enguany volem reprendre el compromís amb la ciutadania de Calafell, acordat en el Protocol de Seguretat Ciutadana i el Protocol Municipal d'Actuació davant les violències sexuals en espais públics d’oci”.

La regidora afegeix: “Un cop es va tornant mica en mica a una certa normalitat també ho fa l'oci festiu a Calafell. Per tant, tornem a oferir aquest servei a les dones, les persones LGTBI i la ciutadania en general per eliminar les violències sexuals de la nostra societat i acompanyar les dones i les persones LGTBI en qualsevol agressió o consulta”.

Els punts lila programats a data d’avui són aquests:

  • Revetlla de Sant Joan. 23 de juny, de la mitjanit a les 4 hores. Ubicació: carrer Monturiol amb Passeig Marítim.
  • Calafell Beach Festival. Al concert de Bad Gyal, el 26 de juny, de les 21:30 a les 01:30 hores. Ubicació: Passeig de la Unió, a l’altura del CAP.
  • Festa major de Sant Pere. Al concert del 27 de juny, de les 21:30 a les 01:30 hores. Ubicació: plaça de l’Alcalde Romeu.
  • Festa major de la Santa Creu. Al concert del 17 de juliol, de les 23:30 a les 03:30 hores. Ubicació: pàrquing de la Bòbila.


A més, el 14 d’agost hi haurà un servei itinerant de punt lila, que farà una intervenció conjunta amb les persones del projecte “Nits amb cap”, que impulsa la regidoria de Joventut de l’Ajuntament.

Per a la festa major de Sant Miquel, també hi haurà punt lila. Els detalls es concretaran és endavant, quan la programació festiva estigui tancada. Recordem que la festa del nucli de Segur està pendent de definir-se segons quina sigui l’evolució de la situació sanitària i de les restriccions al mes de setembre.

Què és un punt lila

Un punt lila és un espai de suport i seguretat professional per a la prevenció de l'assetjament, l'abús i les agressions sexuals, masclistes i LGBTI-fòbiques als espais públics, així com d'assessorament i actuació en cas que se'n produeixi alguna. És també un punt d'informació envers la igualtat, el feminisme i la lluita contra les violències sexuals i LGBTI-fòbiques.

Les seves funcions són aquestes:

  • Informació sobre prevenció i eines per l'actuació davant d'una agressió masclista.
  • Acompanyament en cas d'agressió sexual
  • Registre d''assetjaments, abusos i agressions masclistes.
  • Espai reservat i íntim per a víctimes.
  • Si escau, derivació i/o acollida o acompanyament.
  • Compliment del Protocol de seguretat contra les violències sexual en entorns d'oci de la Generalitat de Catalunya i el Protocol municipal d'actuació davant les violències sexuals en espais públics d'oci.